Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, Gazimağusa Belediyesi’ni ziyaret ederek, Belediye Başkanı İsmail Arter ile turizm konularıyla ilgili görüşme yaptı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, ziyarette yaptığı konuşmada, sabah saatlerinde iskele bölgesinde başladıkları ziyaretlerinde yatırımcıların sorunlarını dinlediklerini ve tesisleri gezdiklerini, detaylı olarak sorunları ilk ağızdan dinlediklerini ifade ederek, şu anda 19 bin 500 yatak kapasitesi olduğunu, İskele bölgesinin yatak kapasitesini 20 bin daha artıracağını söyledi.

Bakan Sucuoğlu, 40 bin üzeri yatak ve 3 milyon turist sayısının hayal olarak görüldüğünü ancak bunun gerçekleşmesinin zor olmadığını, yaptıkları çalışmalarda bu kapasiteye ulaşılması durumda ülkenin dıştan gelecek yardımlara muhtaç olmadan kendi kendine yetecek bütçeye kavuşturacağını belirtti.

“Akdeniz çanağı önümüzdeki 20 yılın en fazla rağbet göreceği ve en büyük rekabetin olacağı bir bölge olacak” diyen Sucuoğlu, her yıl 43 milyon yeni turistin dünya piyasasına girdiğini, 2030 yılında 1.2 Milyar turist ve 2 Trilyon Dolarlık “pasta” ortaya çıkacağını, bundan Kuzey Kıbrıs olarak bize düşen payı almamız gerektiğini söyledi.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter de yaptığı konuşmada, Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu’nu Gazimağusa’da ve belediyede görmekten dolayı memnuniyetini dile getirerek, devamlı istişare içinde oldukları Turizm Bakanlığı ile daha yakın temasta olmalarının hem Gazimağusa hem de bakanlığın çalışmaları açısından faydalı olacağını söyledi.

Gazimağusa’nın zengin tarihi potansiyele sahip olmasına rağmen turizmden hak ettiği payı istenen düzeyde alamadığının bir gerçeklik olduğunu kaydeden Arter, Kıbrıs’ın en büyük üniversitesini barındıran şehirde turizm açısından da yapılması gerekenler olduğunu, bu yönde çalıştıklarını söyledi.

Arter, belediyenin çalışmaları ve bakanlığın desteğiyle Gazimağusa’nın turizmde olması gereken yere taşınması noktasında bakanlıkla birlikte çalışmaya devam edeceklerini, Bakan Sucuoğlu ile daha önce çalışma yaptıkları konuları detaylı olarak konuşacaklarını ifade etti.