ATAOĞLU: “EN ÖNEMLİ KATKI ÖĞRENCİLERİMİZE SAĞLANAN UYGULAMALI EĞİTİM. PROJE EKONOMİK AÇIDAN DA OLDUKÇA ÖNEMLİ”

ALTAN: “BU ÖĞRETİM YILINDA 2 BİN 17 ÖĞRENCİYE ULAŞILDI”

ELCİL: “EZBERCİLİĞİ BOZAN BİR PROJE. DESTEĞİMİZ TAM”

 Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, ilkokul öğrencilerinin yaparak, yaşarak öğrenmesini öngören “Kıbrıs Mutfağını ve Kültürünü Öğreniyorum” projesine katkı sağlamaya devam edeceklerini belirtti.

Ataoğlu, proje kapsamındaki ulaşım katkısını sürdüreceklerini de açıkladı.

Bakan Ataoğlu, Eco-Agro Nitovikla House sahibi Zekai Altan’ı kabul etti. Kabulde, projeye destek olan Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil de bulundu.

ALTAN: “BU ÖĞRETİM YILINDA 2 BİN 17 ÖĞRENCİYE ULAŞILDI”

Bakanlıktan verilen bilgiye göre, Altan kabulde tesisi hakkında bilgi vererek, kendi olanaklarıyla bir ilke imza attığını, bunun gururunu yaşadığını söyledi.

Mormenekşe İlkokulu’ndaki öğretmenlerin teşvikiyle başladığı “Kıbrıs Mutfağını ve Kültürünü Öğreniyorum” projesinde 2016-2017 öğretim yılında 2 bin 17 öğrenciyi, 222 öğretmeni ağırladıklarını aktardı.

Zekai Altan, projenin Turizm ve Çevre Bakanlığı, KTÖS, öğretmen, veli ve işletmeler işbirliğinde uygulandığını söyledi.

İlkokul dördüncü ve beşinci sınıflara yönelik uygulamalı projenin “Sosyal Bilgiler” dersiyle örtüştüğünü de belirten Altan, proje sayesinde öğrencilere ciddi katkı sağladıklarını ifade etti.

ATAOĞLU: “PROJE EKONOMİK AÇIDAN DA OLDUKÇA ÖNEMLİ”

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da bakanlık olarak projeye katkıyı sürdüreceklerini söyledi.

Projeye katılımın yüzde 31 oranında arttığını ve bundan memnuniyet duyduklarını kaydeden Ataoğlu,  “En önemli katkı öğrencilerimize sağlanan uygulamalı eğitim. Proje ekonomik açıdan da oldukça önemli” dedi.

Projenin ulaşım ve gıda gibi sektörlere, Mehmetçik Belediyesi’ne, Karpaz Zeytinyağı Fabrikası’na katkı sağladığını da ifade eden Ataoğlu, “Projeye ulaşım katkısı mutlak surette devam edecek, geliştirilmesi için gereken yapılacak” şeklinde konuştu.

Ataoğlu, KTÖS’ün desteğinin aynı duyarlılıkla devam edecek olmasının kendilerini sevindirdiğini belirtti.

ELCİL: “EZBERCİLİĞİ BOZAN BİR PROJE. DESTEĞİMİZ SÜRECEK”

Öte yandan kabulde konuşan KTÖS Genel Sekreteri Elcil, “Proje bir ilk. Yaratıcılık ve sürdürülebilirlik var. Özveri var, emek var, ciddiyet var” diyerek,  bu projenin ezberciliği bozduğunu söyledi, Kıbrıs kültürünün sürdürülmesini sağladığı katkıya işaret etti.

Elcil, projeyi desteklemeye, gelişmesi için çaba göstermeye devam edeceklerini de kaydetti.

2014-2015’TE 630, 2016-2017’DE 2 BİN 17 ÖĞRENCİ

Bakanlıktan verilen bilgiye göre, proje kapsamında 2014-2015 öğretim yılında 8 ilkokuldan 630 öğrenci, 49 öğretmen, 2016 (Mart-Mayıs ayları arasında 23 ilkokuldan 1343 öğrenci, 105 öğretmen, 2016-2017 öğretim yılında 24 ilkokulda 2 bin 17 öğrenci ve 22 öğretmen ağırlandı.