Aslen Lefkeli olan ve Lefkoşa’da yaşayan 34 yaşındaki Ferdi Afiya, tedavi gördüğü Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nde hayatını kaybetti. 

Edinilen bilgiye göre yaklaşık 1 ay önce sabah uyandırılamayan Afiya, hastaneye kaldırılmış ve beyin kanaması geçirdiği öğrenilmişti. 

Haftalarca yoğun bakımda tedavi gören Afiya, önceki gün hayatını kaybetti. Çevresinde sevilen bir genç olan Afiya’nın zamansız vedası tüm sevenlerini yasa boğdu. Yakınlarından edinilen bilgiye göre nişanlı olan Afiya, bu yaz evlenecekti. Lefkoşa’da bir kafeterya işleten Afiya’nın cenazesinin, yarın Lefke’de Cuma namazına müteakip kılınacak olan cenaze namazının ardından,  toprağa verilmesi bekleniyor.

“Yaza evlenecekti”

Gazetemize konuşan bir aile yakını, “Yaklaşık 1 ay kadar önce sabah Ferdi’yi uyandıramadılar. Hastaneye kaldırdılar ve hastanede beyin kanaması geçirdiğini öğrendik. Devlet hastanesinden Yakın Doğu Hastanesi’ne sevk edildi. Damarı tıkalı olduğu için anjiyo yaptılar. 1 gün sonra da gece yine yoğun bakıma alındı. Bize açılan damarın büzüştüğünü söylediler. Makineye bağlı yaşıyordu. 5-6 gün önce beyin ölümünün gerçekleştiğini söylediler. Ne yazık ki önceki gün onu kaybettik. Hepimiz çok üzgünüz. Işıklar içinde uyusun. Yaza düğünü olacaktı. Tüm sevenleri şokta” ifadelerini kullandı.

Arkadaşları sosyal medyada üzüntüsünü dile getirdi

Hayatının baharında olan ve herkes tarafından çok sevilen Afiya’nın vedasının ardından, sosyal medya hesabında üzüntüler dile getirildi. “Ortaokul arkadaşım, sınıf arkadaşım. Yeri geldi sandviçimizi paylaştık yeri geldi kolamızı suyumuzu paylaştık. Yeri geldi dersleri asıp gezmeye gittik. Saçlarımızı jölelerdik model şekil verirdik yasak olduğu için beraber saçımızı yıkamaya giderdik. Sevmediğimiz sıkıcı ders olunca dersten kaçıp kantinde muhabbet ederdik. Bu ahir hayatta iyi ki seni tanıdım kardeşim. İyi ki böyle güzel anılar biriktirdik çocukluğumuzda, gençliğimizin ilk yıllarında. Allah rahmet eylesin mekânın cennet olsun kardeşim asla unutulmayacaksın. Yüce rabbim seni seven sayan herkese sabırlar versin. Rahat uyu kardeşim.” 

Nişanlısının yürek dağlayan paylaşımı

Nişanlısının ise Facebook’ta paylaştığı “Sensiz bu dünyada nefes alacağım bil ki hep kalbimde yaşayacaksın hayatımın en anlamlı insanı iyi ki seni tanıdım iyi ki senleydim seni çok seviyorum Allah seni cennetin en güzel yerinde yaşatsın Allah’ın rahmeti üstünde olsun, mekânın cennet olsun aşkım seni çok seviyorum” yazısı yürekleri dağladı.