Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Genel Koordinatörü Hürrem Tulga, Gazimağusa’daki Derinya Sınır Kapısı’nın hemen açılması gerektiğini kaydetti.

Tulga yazılı açıklamasında, zorlu bir süreç sonunda yıllardan sonra taraflar arasında Derinya Kapısı’nın açılmasına yönelik uzlaşmanın sağlanması yanında güvenlikle ilgili olan mayın tarama işleminin de tamamlandığını ifade etti.

Tulga, bu gelişme ile artık kapının açılmasının geciktirilmemesi ve yaratılan umudun gerilemesine veya hayal kırıklığına dönüştürülmemesi gerektiğini ifade ederek, asfaltlama konusunun ayrıntılar olduğuna dikkat çekti.

Derinya yolunun bugüne kadar nasıl kullanılıyorsa, bu haliyle sivil geçişlere de açılabileceğini savunan Tulga, kapının açılmasından sonra da asfaltlamaya ilişkin ihale işlemlerinin tamamlanabileceğine inanç belirtti.

Halkın beklentisinin kapının açılması olduğunu vurgulayan Tulga, şöyle devam etti:

“Güven artırıcı bir önlem olarak yıllarca müzakere konusu olan Derinya ve Aplıç kapılarının açılmasının, asfaltlamayla ilgili ihale prosedürlerine takılması ve bu ihalelerin de aylarca sürecek olması geldiğimiz aşamada hakikaten kabul edilebilir değildir. Gün, somut adımlar atma, insanların yaşantılarını iyileştirme zamanıdır. İnsanların özlemlerini giderme, umutlarını yeşertme, iç dinamikleri harekete geçirme ve barışa olan inandırıcılığı artırma zamanıdır. Açıklandığı kadarıyla geçmişe göre masada sağlanan her tür ilerlemenin, somut adımlar atılmadıkça, inandırıcılığı yeterli olmayacaktır.”