Trafik kazası zanlısı 2 gün daha tutuklu kalacak…

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Lefkoşa – Dikmen yolu üzerinde 27 Şubat tarihinde meydana gelen trafik kazasında, aracı ile dikkatsizce ilerleyen ve yol üzerindeki kavşakta durmayarak yolu karşıya geçmeye çalışan müşteki Tuğba Dağdelen’e çarparak ağır yaralanmasına sebep olan araç sürücüsü Tamer Ali Çavuş bugün ek tutukluluk süresi talebi ile yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olguları aktaran Lefkoşa Trafik Şubesinde görevli polis müfettiş muavini Hasan Ünal olayla ilgili bulguları aktardı. Ünal, zanlı Tamer Ali Çavuş’un 27 Şubat saat 00.05 de aracı ile Dikmen bölgesine doğru dikkatsizce ilerleyen zanlı Tamer Ali Çavuş kavşak da durmayarak yolu karşıya geçmeye çalışan müşteki Tuğba Dağdelen’e çarparak ağır yaralanmasına olduğunu söyledi. Polis olay yerinden kaçtığını ve daha sonra tespit edilmesi üzerine tutuklandığını belirterek önceki gün mahkeme huzuruna çıkarıldığını ve aleyhinde 1 gün tutukluluk emri alındığını söyledi. Alınan süre içerisinde zanlının gönüllü ifadesinin yanında görgü tanıklarından da ifade alındığını belirten müfettiş muavini bölgede bulunan kamera görüntülerinin de incelendiğini söyledi. Polis kazada ağır yaralanan müştekinin hayati tehlikesinin devam ettiğini ve ailesinin tepkili olduğunu belirterek zanlının güvenliğini de düşünerek soruşturmanın selameti açısından 2 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Yargıç Meltem Dündar huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek soruşturmanın devam ettiğini zanlı aleyhine açılacak olan davanın müştekinin sağlık durumuna göre değişe bileceğini de göz önünde bulundurarak 2 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına emir verdi.