TKP Yeni Güçler, “1974 Barış Harekatından sonraki hükümetler, ülkenin öz vatan topraklarını kimlere verdi? Öz Vatan toprakları kimlere peşkeş çekildi” diye sordu.

TKP Yeni Güçler Başkan Yardımcısı Tözün Tunalı, yaptığı yazılı açıklamada, ülkeyi bugüne kadar yöneten tüm partilerin, pervasızca, yüreği sızlamadan vatanın topraklarını ya yandaşlarına ya da kendi ailelerine vererek Devleti  kaynağı kalmayacak duruma düşürdü” iddiasında bulundu.

Bazı bakanların ve milletvekillerinin bu işleri organize ettiklerini bildiklerini savunan Tunalı, “binlerce şehit verilerek alınan bu topraklar nasıl olsa ganimettir  ve oy uğruna ver babam ver zihniyeti ile devletin mallarını tükettiler. Halen aynı düşüncelerini sürdüren şu anki Hükümet  malları dağıtmaya devam ediyorlar” görüşünü ileri sürdü.

Son Bakanlar Kurulu toplantısında 31 yabancı uyruklu kişiye mal mülk edinmesine dair karar üretilmesi ve isimlerinin açıklanmamasının dikkat çekici olduğunu iddia eden Tunalı, özetler şunları öne sürdü:

“Kimlere nerede mal edinme hakkı verildi? Bu araziler bedava mı verilecek? Hangi amaç için kullanılacak? Hangi Bakan bu öneriyi Bakanlar Kuruluna götürdü? Vatandaşın bu icraatı bilmesi gerekiyor. Gizli alınmış kararların arkasında mutlaka suiistimaller vardır.

Nisan 2018 seçimleri çok uzakta değildir. KKTC halkı bu uygulamaları yapanları mutlaka cezalandıracaktır. Milliyetçilik hususunda  kimseye pabuç   bırakmayan bu zatların koltuk uğruna ülkeyi tüketmelerine dur demenin zamanı gelmiştir.

Ülke siyasetini değiştirmek için maddi manevi her şeyi denemeye başlayan ellerin varlığını durdurmak için halkımız gözünü dört açmalıdır.

Toprak konusunda milletvekili ve yandaşları, çocukları başrol oyuncularıdır. Birçok mal yabancı şirketlerin olmasına rağmen bu mallar sözde milliyetçi geçinen vekillerin yakınlarının  adlarına tapulandırılmıştır.

Ülkemizin talan edilip öz varlıklarının elden gitmemesini istiyorsak  dur demenin zamanıdır. Değişimden asla korkmamalıyız. Değişim  tek çaremizdir.”