ÇAKICI: “TKP YENİ GÜÇLERİN HEDEFİ HAYATIN HER ALANININ ÖRGÜTLENMESİ VE TOPLUMUN GÜCÜNÜ ORTAYA KOYMASINI SAĞLAMAKTIR”

Toplumcu Kurtuluş Partisi  (TKP) Yeni Güçler Lefkoşa İlçesi Tanışma etkinliği gerçekleştirildi.

Parti Genel Merkezindeki etkinliğe, parti kurucuları, üyeleriyle sempatizanları katıldı.

ÇAKICI

TKP Yeni Güçler Kurucu Genel Başkanı Mehmet Çakıcı etkinlikteki konuşmasında, TKP Yeni Güçler’in, siyaset kurumuna kaybettiği saygınlığı yeniden kazanmak, halk ve emekçilere hizmet etmek amacıyla yola çıktığını bildirdi.

Çakıcı, TKP Yeni Güçler’in, Kıbrıs Türk halkı ve emekçilerine her zaman doğru hizmet etmiş Toplumcu Kurtuluş Partisi’nin geleneğini günün koşullarına göre yenileyerek politika yapma anlayışıyla yola çıktığını hatırlatarak, TKP Yeni Güçler’in hedefinin hayatın her alanıyla toplumun en geniş anlamda örgütlenmesini sağlama olduğunu vurguladı.

Çakıcı, TKP Yeni Güçler’in kısa bir süre içinde altı ilçede “yüzlerle ifade edilen katılımla Kıbrıs Türk siyasi yaşamında benzeri az görülen süratle” örgütlendiğini anlatarak, partisinin dürüst siyaset yapma anlayışıyla halkın çekim merkezi olduğunu söyledi.

“TKP Yeni Güçler’in her geçen gün Kıbrıs Türk siyasi yaşamını belirleyen temel siyasi parti olacağını” ifade eden Mehmet Çakıcı, bunun nedeninin, “günü ihmal etmeden geleneğine sahip çıkan anlayışla ortaya koydukları siyaset yapma tarzı” olduğunu vurguladı.

“KİLİT PARTİ OLACAĞIZ”

Çakıcı, TKP Yeni Güçler’in ilk seçimlerde siyasi yaşamın vazgeçilmez, egemen ve kilit partisi olmasının kaçınılmaz olduğu görüşünü ifade ederek, hedefin ülkede var olan siyasi boşluğu doldurmak olduğunu savundu.

Ülkede, hükümet edenlerin bile yaşananları izler konumdan öteye gidemediğini iddia eden Çakıcı, partisinin her anlamda halkın iradesinin yansıması olacaklarını belirtti.

Çakıcı, TKP Yeni Güçler’in Kıbrıs sorununun ivedilikle Kıbrıs’taki tüm halklarla emekçilerin yararına çözülmesinden yana olduğunu, olmaya devam edeceğini ifade ederek, her iki toplum liderini ayrıntılar üzerinde bir kaşık suda fırtına koparmaktan vazgeçerek, bir an önce görüşme masasına oturarak, sorunu çözmeye davet etti.