Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni Güçler ( TKP Yeni Güçler ) , UBP ve CTP’nin; açıkladıkları tarihte erken genel seçim yapılamayacağını bildikleri halde halkla dalga geçer gibi açıklamalarda bulunduklarını iddia etti.
TKP Yeni Güçler İlçe Başkanı Ertuğrul Bildağ yaptığı yazılı açıklamada, “Yasası hazır olmayan bir seçimin, hangi koşullarda ve nasıl yapılacağını önce Kıbrıs Türk halkına açıklasınlar. İlk önce hangi seçim yasası ile seçime gidileceği bir netleşsin sonra halka götürülsün” ifadelerini kullandı.

Mevcut durumda yapılacak bir seçimin fiyasko ile sonuçlanacağını ileri süren Bildağ, iktidar ve muhalefet partilerinin aklı selim ile yeni bir tarih belirleyip KKTC halkına layık bir model ile seçime gitmeleri gerektiğini ifade etti.

TKP Yeni Güçler Girne İlçesi olarak yaptıkları köy gezileri ile halkın sorunlarını ve beklentilerinin neler olduğunu tespit etmeye çalıştıklarını söyleyen Bildağ, olası bir erken seçim için hazırlıklara başladıklarını, Girne bölgesine yakışan, temiz, aydın ve yeni yüzler ile halkın karşısına çıkacaklarını kaydetti.