Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni Güçler (TKP Yeni Güçler) Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Emiroğluları, Meclis Komitesi’nin erken seçim kararının hayırlı olmasını dileyerek, “erken seçimin Kıbrıs Türk toplumuna, siyasetine ve devletine yeni bir soluk aldıracağını” söyledi.

Emiroğluları yaptığı yazılı açıklamada, yeni seçim sisteminin eskiye göre daha karmaşık olması sebebiyle halkın iradesinin sandığa doğru yansıtılması için oy kullanma işleminin nasıl olması gerektiği konusunda halkın bilinçlendirilmesi gerektiğini, aksi halde yapılacak erken seçimde büyük bir karmaşa ve kaos beklediğinin altını çizdi.
Emiroğluları, Seçim yasakları başlayana kadar UBP-DP hükümetinin popülist uygulamalardan ve kararlardan uzak durması gerektiğini vurguladı.

Özellikle sön günlerde seçime yönelik istihdamlar yapıldığını, haksız ve adaletsiz bir şekilde kırsal kesimin arsalarının dağıtıldığını, bol keseden yasa dışı vatandaşlıklar dağıtılarak Kıbrıs Türk toplumunun iradesinin yok edilmeye çalışıldığını savunan Emiroğluları, “devletin ödemekle yükümlü olduğu 13.maaşı sanki bir marifetmiş gibi aralık ayında ödeyeceklerini açıklamasının devlet ciddiyetinden, etik ve ahlaki değerlerden uzak popülist söylemler olduğunu” ileri sürdü.
TKP Yeni Güçler’in örgütlenme çalışmalarına son süratle devam ettiğini, hazırladıkları parti programı ile seçime hazır durumda olduklarını ifade eden Emiroğluları, en kısa zamanda tüm bölgelerde milletvekili adaylarını belirleyeceklerini kaydetti.

Emiroğluları, 7 Ocak 2018 erken genel seçimlerinde TKP Yeni Güçlerin halkın iktidarını Meclis’e taşıyacağı ve hükümet eden konumda olacağı yönündeki inancını belirtti.