THY KKTC GENEL MÜDÜRÜ ÖMER UZUN: ''THY'NİN TÜRKİYE'DE SAĞLIK KURULUŞLARI İLE YAPTIĞI VE MEDİKAL TEDAVİ ALMAK İÇİN SEYAHAT EDEN YOLCULARA UYGULANAN İNDİRİMLİ UÇAK BİLETİ TARİFELERİ KUZEY KIBRIS'A DA UYGULANACAK''

İstanbul, 2 (T.A.K): THY KKTC Genel Müdürü Ömer Uzun, THY'nin Türkiye'de sağlık kuruluşları ile yaptığı ve medikal tedavi almak için seyahat eden yolculara uygulanan indirimli uçak bileti tarifelerinin Kuzey Kıbrıs'a da uygulanacağını belirtti.

Yapılan açıklamaya göre, Türk Hava Yolları (THY) ile Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesi arasında Kuzey Kıbrıs'ta medikal turizmin gelişmesine yönelik protokol imzalandı.

THY KKTC Genel Müdürü Ömer Uzun, toplantıda yaptığı konuşmada, Türk Hava Yolları'nın medikal turizmin gelişmesine destek olabilmek amacıyla Türkiye'de sağlık kuruluşları ile yaptığı ve medikal tedavi almak için seyahat eden yolculara uygulanan indirimli uçak bileti tarifeleri ile ek bagaj hakkının bundan böyle Kuzey Kıbrıs'a da uygulanacağını vurguladı.

Uzun, Kuzey Kıbrıs'ın Türk Hava Yolları için anlamının büyük olduğunu kaydederek, önemli ve yeni bir turizm çeşidi olan medikal turizmin Kuzey Kıbrıs'a kazandırılması için sürdürülen çalışmalara destek olmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını söyledi.

YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Yrd. Doç. Dr. İrfan Günsel de, Türk Hava Yolları gibi önemli bir dünya markasıyla Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi arasında imzalanan ve Türkiye'deki sağlık kuruluşlarına tanınan hakları KKTC'ye de genişleten protokolün, ana kıta ile bütünlüğü gösteren çok anlamlı bir adım olduğunu ifade etti.

Kuzey Kıbrıs'a medikal turizmi kazandırmak ve ülkede katma değeri arttırmak amacıyla uluslararası platformda pek çok tanıtım faaliyeti sürdürerek, anlaşmalar imzaladıklarını dile getiren Günsel, THY ile Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi arasında imzalanan bu tarihi protokolle amaçlarına bir adım daha yaklaştıklarını da sözlerine ekledi.

(AA/AK/HÖ)   FOTOĞRAFLI