Telsim|Sanat, Kıbrıs Türk Fotoğraf Derneği (FODER) ile birlikte ülke kültürünü tanıtmak, fotoğraf sanatını desteklemek ve fotoğraf sanatına gönül verenleri teşvik etmek amacıyla düzenlediği “Benim Kıbrısım” temalı 1. Telsim Fotoğraf Yarışması’nda sergilenmeye değer bulunan çalışmaları içeren bir albüm yayımladı.

Telsim|Sanat’tan yapılan açıklamaya göre, albümdeki çalışmalar ülkenin tarihi, doğası ve yeme-içme kültürünü anlatıyor.

Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Telsim, güzel ülkemiz üzeride farkındalık yaratmak, kültürünün, tarihinin, doğal güzelliklerinin ve insanının daha iyi tanıtılması amacıyla, FODER’le birlikte düzenlediği fotoğraf yarışmasını gelenekselleştirmek istiyor” dedi.

Fotoğraf yarışmasının bir amacının da fotoğraf sanatının yaygınlaştırmak olduğunu kaydeden Tanpınar, “Fotoğrafçılığı ve fotoğraf sanatını desteklemek, eserlerini bir arada sergileyerek, sanat ortamına değer katmak Telsim ailesine büyük heyecan vermektedir” dedi.

YARIŞMAYA 92 SANATÇISI 558 FOTOĞRAF KARESİYLE KATILDI

Yarışmaya 92 fotoğraf sanatçısının 558 fotoğraf karesiyle katıldığı kaydedilen açıklamada 78 fotoğrafın sergilenmeye değer bulunduğu kaydedildi.

Jürinin nihayi değerlendirmesinde, Yıltan Taşçı’nın “Bir Adada Bir Arada” isimli fotoğrafı birinciliği, Tevfik Ulual’ın “Meserya’da Desteban” isimli fotoğrafı ikinci; Ebru Uskan Apaçalı’nın “Talar ve Hellim” fotoğrafı üçüncülüğü aldı.

Değerlendirmede ayrıca Sözalp Kahvaltıcı’nın “İsimsiz”; Tevfik Ulual’ın “Cyprus Bus” ile Burçin Aybars’ın “Doku” fotoğrafları Başarı Ödülü’ne layık görüldü. Telsim Özel Ödülü ise “Benim Gabak Çiçeğim” fotoğrafıyla Tunis Özdoğanoğlu’nun oldu.