BAŞKAN SOYSAN, ULAŞTIRMA BAKANI ERTUĞRULOĞLU’NU ELEŞTİRDİ

 TEL-SEN Başkanı Tamay Soysan, bütçe görüşmelerinde Telekomünikasyon Dairesi’ne ihtiyacı olan kaynağın ayrılmadığını, proje kalemlerine kaynak konulmadığını savunarak, buna itiraz etmediğini öne sürdüğü Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’nu eleştirdi.

Yazılı bir açıklama yapan Soysan, Ertuğruloğlu’nun Telekomünikasyon Dairesi’nin sorunlarıyla ilgilenmekten kaçındığını iddia etti.

Sendikanın, dairenin kaynaklarının sınırlı olduğunu, yatırıma yönelik tek kuruş ayrılmadığını, bu kıt kaynaklarla dairenin hizmet vermesinin engellenmeye çalışıldığını kamuoyu ile paylaştığını belirten Soysan, “Geçen yıl bütçe görüşmeleri esnasında bu tavrın değiştiğini hissetmiştik ancak geldiğimiz noktada görüyoruz ki birileri Telekomünikasyon Dairesini gözden çıkarmış, yandaşlarına peşkeş çekmeye hazırlanıyor” iddiasına bulundu.

Dairenin, olanaksızlıklara rağmen yaklaşık yüz otuz bine yakın abonesine hizmet götürmeyi başardığını kaydeden Soysan, çalışanların direncinin yoklukla kırılmaya çalışıldığını savundu.

Soysan, Telekomünikasyon Dairesi çalışanlarının, verdikleri mücadeleyi onur ve toplumsal varlıklara sahip çıkma mücadelesi olarak gördüğünü, tüm yokluklara rağmen mücadele vermeye devam ettiğini belirtti. Soysan, şöyle devam etti:

“Bilinmesini isteriz ki TEL-SEN, Ekonomi Maliye Bütçe Plan Komitesi’nde konuşulanlardan, üretilen kararlardan, tutanaklara geçenlerden sonra 2016 yılını imtihan yılı olarak ilan etmiştir. Bu imtihan hükümetin, CTP BG’nin, UBP’nin, Mehmet Ali Talat’ın, Hüseyin Özgürgün’ün, Maliye Bakanı’nın, Ulaştırma Bakanı’nın imtihanı, bu imtihan Tel-Sen’in Telekomünikasyon Dairesi çalışanlarının imtihanı olacaktır.”

Soysan, Telekomünikasyon Dairesi ile ilgili ihtiyaçlar giderilene kadar mücadeleye devam edeceklerini ifade etti.