Kıbrıs Türk Telekomünikasyon Çalışanları Sendikası (Tel-Sen), Telekomünikasyon Dairesi’nin karkas binasının başka bir daireye verilmesini kabul etmeyeceğini bildirerek, söz konusu uygulamaya tepkisini karkas binaya pankart asarak gösterdi.

Tel-Sen Başkanı Tamay Soysan, konuya  ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Telekomünikasyon Dairesi’nin  tamamlanmayı bekleyen karkas binasının başka bir daireye devredileceğini öğrendiklerini belirterek,  Yönetim Kurulu ve Telekomünikasyon İdaresi olarak  Bayındırlık Ulaştırma Bakanlığı ile görüşerek böyle bir uygulamayı kabul etmeyeceklerini bildirdiklerini ifade etti.

“Uzun zamandır yatırım yapılmayarak kaderine terk edilen Telekomünikasyon Dairesi üzerine oynanan ayak oyunlarının devam ettiğini” savunan Soysan,  özelleştirme süreci içerisine çekilmeye çalışıldığını iddia ettiği Telekomünikasyon Dairesi’nde şimdi de bina sorununun gündeme geldiğini ifade etti.

Soysan, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı’nın binanın bir başka daireye devredilmesi için uğraştığını iddia ederek, amacının özelleştirmenin önünü açma süreci başlatmak olduğunu söyledi.

Hiç bir şekilde dairenin bir çivisinin dahi sökülmesine müsaade etmeyeceklerini belirten Soysan, söz konusu binanın bir an evvel bitirilerek çalışanın ve halkın hizmetine sunulması gerektiğini ifade etti.