Tecavüze 5 yıl hapis

Alsancak’ta 2015 yılı Eylül ayında R.Y., isimli Rus kadını zorla kaçırarak, ciddi şekilde dar edip daha sonra cinsel tecavüzde bulunmaktan yargılanan Eray Asker’le ilgili karar açıklandı

Arabasına aldığı Rus uyruklu kadını kaçırarak, tecavüz etmekten yargılanan Eray Asker isimli 28 yaşındaki sanık suçlu bulundu ve Girne Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 5 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı.

Alsancak’ta 6 Eylül 2015 tarihinde meydana gelen olayla ilgili davanın kararını okuyan Yargıç Mesut Mesutoğlu, son yıllarda ülkemizde, bu tür suçlarda artış olduğuna dikkat çekti ve bu tür cinsel suçların, bir bireyin, vücut bütünlüğünü bozan, kişiliğine, fiziksel ve ruhsal varlığına zarar verdiğini belirterek, bunu yapmaya hiçbir kişinin hakkı olmadığını savundu.

Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde Başkan Düriye Elkıran, Yargıç Mesut Mesutoğlu ve Yargıç Hasan Dağlı’nın baktığı davanın karar oturumunda, iddia makamı Başsavcılık adına Savcı Egemen Metay ve sanık Eray Asker’i savunan Avukat Mustafa İlgen hazır bulundu.

 “Ömür boyu hapislik gerektiren bir suç”

Heyet adına kararı okuyan Yargıç Mesut Mesutoğlu, cinsel suçların, bir bireyin kişiliğine, fiziksel ve ruhsal varlığı ile çevresine karşı işlenen, en ağır suçlardan biri olduğuna vurgu yaptı.

Mesutoğlu, cinsel suçlar arasında “ırza geçmenin” en ağır suç olduğunu belirterek, bunun ömür boyu hapislik cezası öngören bir suç olduğuna dikkat çekti.

Bu tür suçlarda mağdur olan kişilerin, psikolojik etkisini ömür boyu devam ettiren bir travma yaşadığına işaret eden Mesutoğlu, ülkemizde son yıllarda cinsel suçların arttığını belirtti.

Bu tür olaylarda kamu menfaatinin ön planda tutulduğunu aktaran Mesutoğlu, sanıkla ilgili lehte ve aleyhte olguları dikkate alarak bir ceza vermeyi uygun gördüklerini ifade etti.

Yargıç Mesutoğlu son olarak, sanık Eray Asker’e mahkum olduğu davalardan 5 yıl hapis cezası verdiklerini açıkladı.