Tecavüzde kan donduran ayrıntılar

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Lefkoşa’da 14 yaşındaki kız çocuğuna tehdit yolu ile tecavüz eden Hatay Reyhanlılı zanlı Hakan Demirbüken dün yeniden mahkeme huzuruna çıkarılarak aleyhinde 5 gün daha tutukluluk emri alındı. Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren polis memuru olayla ilgili kan donduran beyanlarda bulundu.


Lefkoşa Adli Şube’de görevli Polis Memuru Mahir Türe, zanlının cinsel tecavüz, şiddet tehdidi, çocuğun cinsel dokunulmazlığını ihlal, alıkoyma, cinsel saldırı suçlarından tutuklandığını söyledi. Türe, 10 Temmuz saat 04.00-05.00 saatleri arasında Bedrettin Demirel Caddesi üzerinde yaya olarak seyreden 14 yaşındaki S.K’yi konuşma vaadi ile kandırıp, zorla ve tehdit ile Ortaköy’de bulunan Gelibolu ilkokuluna götürdüğünü söyledi.

Türe, olay yerinde tespit edilen kameralardan görüntü temin edildiğini ve görüntülerde müştekinin zanlının elinden kaçmaya çalıştığını ancak  zanlının müştekiyi saçlarından tutup sürükleyerek olay yerine geri getirdiğinin açıkça görüldüğünü söyledi. Yapılan kamera incelemesinde ayrıca zanlının müştekiye zorla farklı pozisyonlarda tecavüz ettiğini ayrıca saçlarından tutarak zorla oral sex yaptırdığının da kamera kayıtlarında net bir şekilde görüldüğünü söyledi.

Polis zanlı aleyhine alınan 3 gün lük tutukluluk süresi içerisinde zanlının Ortaköy deki ikametgâhın da huzurunda yapılan aramada yatak odası içerisinde zanlının olay tarihinde giymekte olduğu zanlıya ait tişört pantolon ve iç çamaşırının tespit edildiğini belirtti. Polis ayrıca olay yerinde tecavüzün gerçekleştiği yerlerde sperm kalıntısı olduğuna inanılan emarelerin alındığını ve incelenmesi için laboratuvara gönderildiğini söyledi.

Polis memuru Mahir Türe ayrıca zanlının gönüllü ifade verip suçunu kabul ettiğini belirterek yürütülen soruşturmada halen daha alınması gereken ifadelerin yanı sıra aranan emarelerinde olduğunu belirterek zanlının 5 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.


Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlının soruşturma maksatlı 5 gün daha tutuklu kalmasına emir verdi.


Mahkeme çıkışında zanlının fotoğrafını çekmeye çalışan muhabir Devrim Demir’e zanlının ablası olan Ayşe Neşe üzerine koşarak tokat attı. Olay yerinde bulunan polis memurları Mahir Türe ve Hüseyin Redif konu şahsı kaçmaya çalışırken tutuklayarak karakola götürüp aleyhinde soruşturma başlattılar.