Gazimağusa yakınlarındaki bir kilisede meydana gelen ve ülkede büyük infial yaratan şiddet, şantaj, soygun, ciddi darp ve cinsel tecavüz olayıyla ilgili yürütülen soruşturma bitti.

Meseleyle ilgili günlerdir poliste tutuklu bulunan Ömer Çalıcıoğlu ve eşi Rahme Çalıcıoğlu çifti, dün, aleyhlerindeki suçlardan ileride yargılanmak üzere teminat maksatlı, mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme, çifti, davalarında hazır bulunmalarını sağlamak maksadıyla 2 ay süreliğine hükümsüz tutuklu olarak Lefkoşa Merkezi Cezaevi’ne gönderdi.

Mahkeme Salonunda Duygusal Anlar 

Zanlılardan Rahme Çalıcıoğlu, cezaevi kararını duyunca bayılarak yere yığıldı.Bayılan Rahme Çalıcıoğlu’nu, eşi Ömer Çalıcıoğlu yerden kaldırdı ve ayıltmaya çalıştı. Polis ekiplerinin yardımıyla Rahme Çalıcıoğlu, kendine geldi.Öte yandan, duruşmayı izlemek için mahkeme salonunda bulunan Çalıcıoğlu’nun ailesi ise gözyaşlarını tutamadı.

Soruşturma Tamamlandı

Dünkü teminat duruşmasında, İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Hasan Çaltılı, meselenin soruşturmasını yürüten Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görevli Müfettiş Muavini Faysal Güden’ı tanık olarak dinletti.Müfettiş Muavini Faysal Güden, zanlı Ömer Çalıcıoğlu’nun Ocak 2015-Şubat 2015 tarihleri arasında, “şiddet tehdidi”, “soygun”, “kanunsuz tabanca tasarrufu” suçlarını işlediğini söyledi.

Ömer Çalıcıoğlu ve Rahme Çalıcıoğlu’ nun ise, 20 Haziran 2015’te, “cinsel tecavüz”, “vahim zarar”, “kasti hasar” ve “ciddi darp” suçlarını işlediklerini ve aleyhlerine dava getirileceğini belirten tanık polis, çok yönlü soruşturmasını tamamladığını kaydetti. Faysal Güden, şahadetinin devamında, zanlıların her ikisinin de KKTC vatandaşı olduğunu, konu olayın ülkede büyük infial yaratığını ve müebbet hapis cezasından kaçma ihtimallerini göze alarak, ileride yargılanmalarını sağlamak amacıyla cezaevine gönderilmelerini talep etti.

Zanlıları savunan Avukat Yunsal İlhan, cezaevi talebine itiraz etti ve bu maksatla mahkemeye zanlı yakını olan iki tanık dinletti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Ayşen Toroslu, konu suçların ciddiyetine vurgu yaptıktan sonra, zanlıların, 2 ayı geçmemek kaydıyla, hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesine emir verdi.