ÖZYİĞİT: “KIBRIS’TA FEDERAL BİR ÇÖZÜME HER ZAMAN DESTEK OLDUK, OLACAĞIZ”

 Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), Sosyalist Enternasyonal toplantısında temsil ediliyor.

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit ile Dışilişkiler Komitesi Üyesi Hulusi Kilim, Angola’nın başkenti Luanda’da gerçekleştirilmekte olan Sosyalist Enternasyonal toplantısına katıldı.

ÖZYİĞİT, KIBRIS MÜZAKERE SÜRECİ VE BÖLGE SORUNLARINI ANLATTI

TDP Basın Bürosu’nun açıklamasına göre, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit toplantıda yaptığı konuşmada, Kıbrıs müzakere süreci ile bölge sorunlarına yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Kıbrıs'ta iki lider arasında sürdürülmekte olan müzakerelerin önemine değinen Özyiğit, TDP olarak iki bölgeli, iki toplumlu, siyasi eşitliğe dayalı federal bir çözüme her zaman destek olduklarını ve olacaklarını belirtti.
Özyiğit ayrıca, güven artırıcı önlemlerin de barış sürecinin başarıya ulaşmasında önemli bir rol oynayacağını vurguladı. Sosyalist Enternasyonal’in dünyadaki terör, yoksulluk, ayrımcılık ve her türlü ayrımcılığa karşı hareket etmesinin önemli olduğuna dikkat çeken Özyiğit, TDP için bu örgüte üyeliğin bu yüzden çok önemli olduğunu vurguladı.

PAPANDREU, SÜRECE DESTEK BELİRTTİ

TDP Basın Bürosu’nun açıklamasına göre, Özyiğit’in konuşmasının ardından söz alan Sosyalist Enternasyonal Başkanı Yorgos Papandreu, TDP’nin barış ve çözüm çabalarını selamladıklarını belirtti. Sosyalist Enternasyonal olarak sürece destek belirten Papandreu, yakın bir gelecekte verilen çabaların karşılığının alınmasını diledi. Papandreu, adada bulunacak çözümün bölgeye getireceği istikrarın önemine de dikkat çekti.

PAPANDREU VE AYALA İLE GÖRÜŞME

TDP heyeti, Sosyalist Enternasyonal toplantısına katılımın yanı sıra, Sosyalist Enternasyonal Başkanı Yorgos Papandreu, Genel Sekreter Luis Ayala ve çeşitli ülke temsilcileri ile de görüşmeler yaptı.

Kıbrıs sorunu ve dünyadaki gelişmeler hakkında değerlendirmelerin yapıldığı görüşmelerde ayrıca TDP’nin politika ve çalışmaları hakkında da bilgiler verildi.

Luanda’da yapılan Sosyalist Enternasyonal toplantısında uyuşmazlıkların çözümü, insanlığın trajediyle karşı karşıya kalması, dışlanma ve marjinalleşme konuları ele alınıyor.