ÇAKICI: “BU DÜZENİN YIKILMA ZAMANI ARTIK GELMİŞTİR”

Lefkoşa, 2 Temmuz 11 (.): Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), Güzelyurt milletvekili adaylarını şölenle tanıttı.

TDP Basın ve Halkla İlişkiler Birimi’nden verilen bilgiye göre, TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, Genel Sekreter Cemal Özyiğit ile İlçe Başkanı Osman Gümüşok’un birer konuşma yaptıkları gecede, TDP Güzelyurt milletvekili adayları tek tek kürsüye çağrılarak tanıtıldı. Gecede SOS Müzik grubu da konser verdi.

ÇAKICI

TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, Kıbrıs Türk halkının kendi evinin efendisi olması ve kendi ayaklı üzerinde durabilen ekonomik bir yapı oluşturmasının temel hedefleri olduğunu söyledi.

28 Temmuz seçimlerine giden süreçte, halktan siyasi partiler arasında kıyas yaparak, farklılıklarını gözeterek karar vermelerini isteyen Çakıcı, ülkede yerleşmiş olan çarpık ve kokuşmuş düzeni bozacak yegane partinin TDP olduğunu savundu.

Özellikle son 10 yılda ülkenin çok kötü yönetildiğini, sosyal adaletin yok edildiğini, halkın fakirleştirildiğini, toplumun kurumlarının peş keş çekildiğini savunan Çakıcı, “bu düzenin yıkılma zamanı artık gelmiştir” dedi.

TDP’nin diğer partilerden çok önemli farkları olduğu görüşünü dile getiren Çakıcı, icraatları hakkında bilgi verdi.

Yerli üretimin desteklenmesinden yana taraf olduklarını, eğitim süresini uzatacaklarını ve en önemlisi mutlaka hesap soracaklarını belirten Çakıcı, “Bu konuda kararlıyız. Diğerleri birbirlerinin dosyalarını saklarken, biz tüm dosyaları tek tek açacağız ve hesap soracağız” dedi.

UBP Hükümeti’nin düşürülmesi ardından oluşturulan hükümette TDP’nin 3 bakanla yerini aldığını kaydeden Çakıcı, Petrol Dolum Tesisi, Necati Şaşmaz’a verilen kültür ataşeliğinin iptali ve pasaport yasağının kaldırılması gibi konularda TDP’li bakanların etkin ve aktif rol oynadıklarını ifade etti.

ÖZYİĞİT

TDP Genel Sekreteri Cemal Özyiğit, TDP’nin tıpkı 1981 yılında olduğu gibi iktidar olmak için yola çıktığını vurguladı.

TDP ile birlikte ak güvercinin yeniden yüksekten uçmaya başladığını, her geçen yıl güçlenerek daha yükseklere tırmandığını belirten Özyiğit, “Ak güvercin halkın desteğiyle 28 Temmuz’un ardından çok daha güçlü olacak” dedi.

TDP’nin seçim bildirgesinde “Zamanı Geldi,  İktidara Hazırız” denildiğini anımsatan Özyiğit, “Sosyal demokratların iktidara gelişi geçmiş dönemlerde çeşitli defalar engellendi. Ancak, artık Kıbrıs Türk halkının gücü ve uyanışı karşısında kimse duramayacak.  Gün bugündür, artık zamanı geldi. Ayağa kalkma ve ak güvercini çok daha yüksekten uçurma günüdür” “ dedi.

GÜMÜŞOK

TDP Güzelyurt İlçe Başkanı Osman Gümüşok da, geceye katılanlara teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “ülkedeki baskı”, “adam kayırmacılık” ve “adaletten yoksun” düzeni yıkmak için yola çıktıklarını vurguladı.

Çıktıkları iktidar yürüyüşünde tek güvencelerinin halk olduğunu söyleyen Gümüşok, “TDP’ye destek vermek adam kayırmacılığa son vermektir. TDP’ye destek vermek sosyal adaleti yeniden sağlamaktır. TDP demek, halkın iktidarı demektir” dedi.

(TUĞ/HÖ) FOTOĞRAFLI