Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Asım İdris, tüm uyarı ve çözüm önerilerine rağmen, gerekli önlemlerin alınmaması nedeniyle Gazimağusa'daki Gülseren Göleti’ne lağım suyu akmaya devam ettiğini ileri sürdü.

Lağım suyunun bölgede su havzası oluşturduğunu iddia eden İdris, insan ve çevre sağlığı açısından ciddi bir tehdit oluşturan bu durumun, ayrıca dayanması güç bir kokuya da neden olduğunu kaydetti.

TDP’den yapılan açıklamaya göre, TDP Genel Sekreteri Asım İdris, partisinden yetkililerle Gülseren Göleti’nde incelemelerde bulundu, vatandaşlarla bir araya geldi.

“Manzara dehşet verici” diyen İdris, bölge insanının öfkelenmesinin ve isyan noktasına gelmesinin son derece haklı olduğunu vurguladı.

İdris, yetkili kişi ve kurumların sorun karşısında duyarsız kaldığını savunarak, bunun vatandaşlarda ciddi anlamda tepkiye neden olduğunu belirtti.

Gazimağusa kanalizasyon sistemi konusunda uzunca bir süredir uyarı yaptıklarını, geçtiğimiz yıl paneller düzenleyerek uzman görüşleri doğrultusunda öneriler hazırlayarak yetkili makamlara sunduklarını, ayrıca sorunlu bölgelerde eylemler düzenleyerek farkındalık yaratmaya çalıştıklarını anımsatan İdris, tüm bunlara rağmen sorunun artarak sürdüğünü, yetkililerin sorumsuzluğunun faturasını ise halkın ödediğini savundu.

İdris, geçen yıl DAÜ Sabancı Yurdu karşısında meydana gelen benzeri olayda “lağım değil yağmur” diyen Belediye Başkanı’nın Gülseren Göleti için de benzeri tutum içerisine girdiğini ileri sürdü.

Parti olarak bölgeden numune alıp tahlil yaptırmak istediklerini ancak sonuçların resmi olarak kendilerine verilemeyeceğinin belirtildiğini kaydeden İdris, ilgili kurumların en erken zamanda tahlilleri yaparak sonuçları şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşması gerektiğini ifade etti.