CEMAL ÖZYİĞİT: “HÜKÜMET BASİRETSİZ VE İŞ BİLMEZ TUTUM İÇİNDE”

ÇELER: “TDP’YE ÜLKE GENELİNDE OLDUĞU GİBİ GİRNE İLÇESİ’NDE DE  YENİ ÜYELER KATILIYOR”

AKINCI: “ORTAYA ÇIKAN YENİ DİNAMİKLER KIBRIS SORUNUNUN  ÇÖZÜMÜ İÇİN FIRSAT PENCERESİ”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Girne İlçesi dayanışma yemeği düzenledi.

TDP basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Malpas Otel’de yer alan yemeğe, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Girne İlçe Başkanı, Milletvekili Zeki Çeler, Milletvekilleri Mehmet Çakıcı, Hüseyin Angolemli, bazı MYK üyeleri, üye ve sempatizanlar yanında bağımsız cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı da onur konuğu olarak katıldı.

Gecede, Genel Başkan Cemal Özyiğit, Girne İlçe Başkan ve Milletvekili Zeki Çeler ile bağımsız cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı partililere yönelik birer konuşma yaptı.

ÖZYİĞİT: “HÜKÜMET BASİRETSİZ VE İŞ BİLMEZ TUTUM İÇİNDE”

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit yaptığı konuşmada, “basiretsiz ve işbilmez bir tutum içinde” olduğunu iddia ettiği hükümetin izlediği politikaları eleştirdi.

“Hükümetin içteki sorunları çözmediği gibi yapması gerekenleri de yapmayarak, bir anlamda kendilerine dikte edilmesine çanak tuttuğunu” ileri süren Özyiğit, Türkiye’den gelecek su konusunda yaşanan gelişmelerin bunun en somut örneği olduğunu kaydetti.

29 Haziran’da yapılan yerel seçimlerinin ülkede bir dönüm noktası olduğunu iddia eden Özyiğit, Lefkoşa Türk Belediyesi’nin (LTB) 28 yıl sonra yeniden kazanılması yanında, belediyedeki TDP’li meclis üyesi sayısının da iki katına çıktığını belirtti.

Nisan 2015’te yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Özyiğit, TDP olarak, yıllarca birlikte mücadele verdikleri, Kıbrıs Türkü’nün onurlu sesi, deneyimli siyaset adamı Mustafa Akıncı’nın bağımsız aday olarak Cumhurbaşkanlığı makamına taşınmasına desteklerini vereceklerini açıkladı.

ÇELER: “TDP’YE ÜLKE GENELİNDE OLDUĞU GİBİ GİRNE İLÇESİNDE DE YENİ ÜYELER KATILIYOR”

TDP Girne İlçe Başkanı, Milletvekili Zeki Çeler, TDP Girne İlçesi’nin örgütlenme çalışmalarının yanı sıra, bu tür sosyal aktivitelerle üyeleriyle birlikte olmaya gayret gösterdiğini belirtti.

Ülke genelinde olduğu gibi Girne İlçesi’nde de TDP’ye yeni üyeler katılmakta olduğunu ifade eden Çeler, yakında yeni örgütler de kuracaklarını kaydetti..

AKINCI: “ORTAYA ÇIKAN YENİ DİNAMİKLER KIBRIS SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN FIRSAT PENCERESİ”

Yemeğe davetli katılan ve selamlama konuşması yapması istenen bağımsız cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı ise yaptığı konuşmada, yakın geleceğin Kıbrıs sorunu açısından çok önemli bir süreci simgelediğine işaret etti..

Süreçte, bir yandan Güney’deki ekonomik kriz, diğer yandan Doğu Akdeniz’de istikrar gerekliliği ve ortaya çıkan doğal gazla birlikte, 10 yıl sonra (AB dinamiğinden sonra)  ortaya yeni bir dinamik çıktığını ifade eden Akıncı, yeni dinamikle birlikte ortak yarar paydasında buluşabilme imkanını zorlama şansı ve fırsat penceresi doğduğunu vurguladı.

Akıncı, bugüne kadar yitirilen fırsatların aksine bu fırsatın iyi değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.