ÇAKICI: “KTHY’Yİ BATIRANLARDAN, ERCAN HAVAALANI’NI DEVREDENLERDEN MUTLAKA HESAP SORULACAK”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, “Kıbrıs Türk Hava Yolları’nı (KTHY) batıranlardan, Ercan Havaalanı’nı devredenlerden ve devleti zarara uğratanlardan” mutlaka hesap soracaklarını kaydetti.

Çakıcı, kamu varlıklarının satılmasını engellemeye yönelik yasal düzenleme yapacaklarını, özelleşme yerine özerkleşmeyi bir devlet politikası haline getireceklerini, özelleştirmeler nedeniyle mağdur olan çalışanların mağduriyetlerinin giderilmesi için gerekli yasal çalışmaları yapacaklarını ve yeni Kıbrıs Türk Hava Yollarını kuracaklarını söyledi.

TDP’den yapılan açıklamaya göre, TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, Hava-Sen Başkanı Buran Atakan ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Mehmet Çakıcı, görüşmede yaptığı konuşmada, büyük mağduriyet yaşayan KTHY ve ETİ çalışanlarına hep destek verdiklerini, bu konudaki duruşlarının da net olduğunu söyledi. Çakıcı, “KTHY çalışanlarına aylarca maaş ve işsizlik parası dahi vermeyen, aynı şekilde LTB çalışanlarını mağdur eden UBP Genel Başkanı’nın bir günlük gecikmeli maaş ödemesini eleştirmesi komik” dedi.

Çakıcı, çalışanların mağduriyetinin giderilmesi için her türlü çalışma ve yasal düzenlemeyi yapma kararlılığında olduklarını dile getirerek, ihtiyaç duyulan kaynağı ise vergi reformu yaparak, çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alarak bulacaklarını belirtti.

KTHY’nin batırılması ve Ercan Havaalanı’nın devredilmesi konularında mutlaka hesap soracaklarını belirten Çakıcı, “KTHY’yi kimin batırdığı ortaya çıkarılmadı. Meclis’te oluşturulan komite de bunun ortaya çıkarmadı. Sorumlu kim sorumlusu ise bunun hesabını mutlaka verecek” dedi.

TDP olarak hedeflerinin yeni Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın kurulması olduğunu dile getiren Çakıcı, bunun için de Hava Sen ile işbirliği içinde her türlü çalışmayı yapmaya hazır oldukların kaydetti.

TDP’nin net bir duruş sergilediğini ve taraf olduğunu dile getiren Çakıcı, “TDP faiz mağdurlarından yana taraftır. Yerli üretimin desteklenmesi ve korunması yönünde taraftır. Küçük-orta boy işletmelerin yanında taraftır. Herkes de tarafını belli etmelidir. Ülkedeki değişim de ancak bu şekilde mümkündür” şeklinde konuştu.