TC LEFKOŞA BÜYÜKELÇİSİ KANBAY, ATAKAN’I ZİYARET ETTİ

ATAKAN: “ANAVATAN TÜRKİYE’NİN DESTEĞİ YANIMIZDA OLDUĞU SÜRECE, ÜSTESİNDEN GELİNEMEYECEK SORUN YOKTUR”

 Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan’ı ziyaret etti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, ziyarette yaptığı konuşmada, KKTC’nin 40’ıncı hükümetinde Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı görevi üstlenmiş olmasından dolayı Atakan’ı kutlamak ve yapılacak güzel çalışmalarda Türkiye ile büyükelçiliğin tam desteğini iletmek amacıyla bu ziyareti gerçekleştirdiğini belirtti.

Yapılacak işlerin, takım halinde, ortaklaşa yapılacak işler olduğunu ifade eden Kanbay, KKTC halkının hayatını en çok etkileyen konuların trafik ve sağlık olduğunu belirtti. Kanbay, “Bu iki önemli konudaki sorunları birlikte çözeceğiz” dedi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan da Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın çok geniş bir perspektife sahip olduğunu, bu alanda birçok güzel projenin tamamlandığını ancak devam eden projeleri de bulunduğunu kaydetti. 

Türkiye Cumhuriyeti destekli projelerinin yanı sıra hayata geçirilmesi gereken projeleri olduğunu belirten Atakan, yeni dönemde tüm bu projelerle ilgili olarak daha sıkı bir işbirliği ve görüş alışverişi içerisinde,  güzel adımlar atılabileceğine inandığını söyledi.

Atakan, “Anavatan Türkiye’nin desteği yanımızda olduğu sürece, üstesinden gelinemeyecek sorun yoktur” diyen konuştu.