Türkiye Cumhuriyeti Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Özafşar,  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde din görevlilerine konferans verdi.

Din İşleri Başkanlığı Basın Sorumlusu Şükrü Aydın’ın yaptığı açıklamaya göre, Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi’ndeki konferansta KKTC Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Talip Atalay ile Türkiye Cumhuriyeti Din Hizmetleri Müşaviri Ahmet Durmuş da hazır bulundu.

Türkiye Cumhuriyeti Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Özafşar, konuşmasında, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın son yıllarda yaptığı başarılı çalışmalarla bütün dünyada “örnek alan değil örnek olan” bir kurum haline geldiğini belirtti.

Özafşar, “Dünyada, özellikle bölgede cereyan eden gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Milletimizin vicdanının sesi olarak, insanlığın kurtuluşu, barış ve kardeşlik zemininin sağlamlaştırılması için çaba harcıyor, insanımızın ve insanlığın hayrına olacak her türlü gayreti sarf ediyoruz” dedi

Mehmet Amin Özafşar, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bir yandan kendi personelini eğitimden geçirerek, bilgilerini tazelerken, diğer yandan başta Türk, akraba toplulukları ve Müslüman dünyası olmak üzere bütün dünya ülkeleriyle sıcak ilişkilerini sürdürdüklerini söyledi.

Özafşar, şöyle devam etti:

“Bugün, Diyanet İşleri Başkanlığı kurumsallaşmasını gerçekleştirmiş, evrensel ölçekte bir teşkilat,  bütün dünya da yardıma ihtiyacı olanlara el uzatır, yardım eder bir kurum haline gelmiştir” şeklinde devam etti. Bu çerçevede Kuzey Kıbrıs Din İşleri Başkanlığı ile de her zaman yakın çalışan Başkanlığımız, ihtiyaç duyulan, talep edilen konularda destek vermeye devam edecektir”

Yaklaşan Ramazan ayına yönelik nasihatlerde de bulunan Mehmet Emin Özafşar, konuşmasını dua, dilek ve temennilerle tamamladı.

Özafşar’a, konuşmanın ardından Kıbrıs el sanatlarını yansıtan Lefkara işi tablo hediye edildi.