KKTC Türk Birliği Dayanışma Derneği (TBDD) Başkanı Yard. Doç. Dr. Güven Arıklı, derneğin 1’inci kuruluş yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı.

Arıklı yayınladığı mesajda, TBDD’nin yıllardır haksız ambargolara maruz kalan Kıbrıs Türk halkı ve KKTC’nin izolasyonlardan kurtulması ve Türk Dünyası nezdinde tanıtımı-tanınması yolunda çalışmanın gerekliliğine inandığını vurguladı.

TBDD’yi; bu inanç, ülkü ve gaye uğrunda KKTC ve Türklük dünyası için, “Türk Bir’den Türk Birliği” sloganından yola çıkarak kurduklarını belirten Arıklı, bir yaşını dolduran derneğin kısa sürede önemli işlere imza attığını ifade etti.

Arıklı, bu kapsamda; Azerbaycan, Rusya, Kırgızistan, İtalya, Makedonya ve İran’da girişim ve etkinliklerde bulunan TBDD’nin KKTC’nin tanıtımı ve derneğin amaçları doğrultusunda yurt dışında televizyon programlarına katıldığı, gazetelere mülakat verdiği ve sivil toplum örgütleriyle protokoller imzaladığını kaydetti.

Zamanın hızla akıp geçtiği 21. yüzyılda, onu hızını yakalama ve gündemi günü güne izleme azmindeki TBDD’nin “Güçlü Türkiye” önderliğinde ve Türk dünyası nezdinde yapılacak çalışma ve etkinliklerle KKTC’nin dünyada hak ettiği yeri alacağına inandığı ve misyonunu böyle şekillendirdiğini belirten Arıklı, derneğin çalışmalarını yılmadan bu yolda sürdürmeye azimli ve yeminli olduğunu söyledi.

Arıklı, açıklamasıunda TBDD’nin gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında da bilgi verdi.