Tavuri: Mahkeme lazım beni tebrik etsin!

 Sahtekarlıkla para temini suçlarından defalarca hüküm giyen ‘Tavuri’ lakaplı Mustafa Serttaş’ın bu kez de Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde görevli doktoru öldürmekle tehdit ettiği ileri sürüldü. İddialara göre Serttaş, kendini acil servis doktor odasından çıkarmaya çalışan Dr. Filiz Akçaoğlu’na önce seni Lefke’ye sürdürürm ardından ise ‘Evine bomba koyarım, seni öldürürüm’ diyerek tehdit etti. Polis tarafından gözaltına alınan Mustafa Serttaş, dün teminata bağlanmak üzere mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme tarafından teminata bağlandı.

Serbest kalmasının ardından birka saat sonra yeniden tutuklanan Serttaş bu kez de kendisini İçişleri Bakanı olarak tanıtıp, sorunlu arsa ve evine koçan vereceği vaadiyle Küçük Erenköy’de yaşayan Yıldan Kayım’ı kandırıp sahtekarlıkla 120 bin TL ile 7 parça ziynet eşyası temin ettiği iddia edildi.

Gazimağusa Ceza Davaları Yargıcı Gökhan Asfaroğulları’nın huzurunda görüşülen davada suçlamaları reddeden Serttaş tanık polise ‘parayı kime vermiş’ sorusunu yöneltti. Polisin ise 1 kez size, 2 kez de evinize bırakıldığı iddia ediliyor’ yanıtı üzerine Serttaş: ‘Beni görmeden bana para bıraktı, ve ben aldım ha Helal olsun. Beni görmeden bir şahıs bana 120 bin TL. verdiyse mahkeme lazım beni tebrik etsin. Bayanı çok iyi tanırım. Ancak İçişleri Bakanı ve para konusu yok. Ben neysem oyum. Hayatta da yalan söylemem. Böyle şey de hoşuma gitmez’ dedi.

120 bin TL. ve 7 parça ziynet eşyasının henüz tespit edilemediğini kaydeden Hasan Karagil zanlının serbest kalması halinde tahkikatına etki edebileceğinden söz etti ve soruşturmasını tamamlayabilmek için mahkemeden ek süre istedi. Yargıç zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.