Tatar Genel Başkan Olması Halinde Hükümet Konusunu Parti Yetkili Kurullarına Götüreceğini Vurguladı

 Ulusal Birlik Partisi Genel Başkan adayı, Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar, UBP tabanının hükümette ve ülkede yaşanan gelişmelerden son derece büyük rahatsızlık duyduğunu, 31 Ekim’de UBP üyelerinin takdiri ile Genel Başkan olması halinde hükümet konusunu parti yetkili kurullarına götüreceğini vurguladı.

Ersin Tatar basın bürosu aracılığıyla yaptığı açıklamada, Ulusal Birlik Partisi’nin Kıbrıs konusundaki hassasiyetleri, duruşu ve tarihi görevi ile CTP-BG’ninki arasında dağlar kadar fark olduğunu söyleyerek, CTP-BG yetkililerinin şu anda AKEL’le konuştuğu çözüm şeklinin UBP’nin onay verebileceği bir çözüm şekli olmadığını savundu.

UBP’nin, Anavatan Türkiye’den su ve elektrik getirilmesi projelerinin başlıca mimarı ve destekçisiyken CTP-BG’nin bunlara karşı olduğunu belirten Tatar, “Şimdi o CTP’nin yayın organı ve kimi yetkilileri su projesini Türkiye aleyhine bir propaganda amacı olarak kullanmaya çalışıyor” dedi.

Tatar açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi;

“CTP’nin 2013-2015 KKTC-TC Ekonomik İşbirliği Protokolü’ne karşı olduğu açık ve nettir. Nitekim CTP o protokolü uygulamak için yalandan söz vermiş bazı kaynakları almıştır ancak asıl yapması gereken, söz verdiği reformları yerine getirmemiş ve 190 milyon TL’lik kaynağı kullanmaktan geri kalmıştır.
Tüm bunları göz önünde tutarak, tabanımızın ve halkımızın görüşlerine değer vererek şunu vurgulamakta fayda görüyorum: 31 Ekim’de UBP üyelerinin takdiri ile Genel Başkan olmam halinde, ki, böyle olacağına yürekten inanıyorum, hemen,  hükümet konusunu parti yetkili kurullarına götüreceğim. Hükümet konusunu parti tabanımızın sesine kulak vererek, tarihi misyonumuzu,ülkemizi ve halkımızı düşünerek,yetkili organlarımızda enine boyuna konuşacağız ve alınan kararlar doğrultusunda hareket edeceğiz ”