Takak’a Kelepçe Taktılar


(Kamalı Haber)- Ercan Havalimanında, KKTC’ye giriş yapan zanlı Ferman Takak’ın üzerinde yapılan aramada, uyuşturucu madde bulunması üzerine tutuklanarak dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

 

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Polis çavuşu Ali Gürkut olayla ilgili bulguları aktardı. Gürkut huzurda bulunan zanlı Ferman Takak’ın 17 Nisan tarihinde saat 20.30 sıralarında, alınan ihbar üzerine Ercan havaalanından ülkemize giriş yapmak istediği esnada durdurularak üzerinde yapılan aramada sigara paketi içerisinde elle sarılmış içerisinde uyuşturucu madde olduğuna inanılan 1 adet sigara bulunduğunu söyledi. Polis mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın henüz devam ettiğini tamamlanmadığını alınan emarenin tahlile gönderildiğini ve neticesinin beklediğini belirterek zanlının soruşturmanın salimen tamamlana bilmesi için 3 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti.

 

Polis şahadeti ardından söz alan zanlı Takak, Midye Dolmacı olduğunu ve bu sigarayı keyif için yanına aldığını belirterek hiçbir şekilde birine zarar verme amacı olmadığını söyledi.

 

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlının soruşturma maksatlı 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.