Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, Yeşilırmak, Gayretköy ve Serhatköy’ü ziyaret ederek köylülerle görüştü.

Bakanlıktan verilen bilgiye göre, Taçoy, Yeşilırmak köyündeki Yeşilırmak gençlik kampı ve Yeşilırmak kayalığına olan güzergâhtan yollar olmadığından, buraların açılamadığı şikayetleri konusu üzerine yerinde incelemeler yaptı.

Gençlik kampının ve antik değeri olan Yeşilırmak kayalığının hizmete açılması için gerekli olan yol ve diğer sıkıntıları yerinde inceleme fırsatı bulduğunu ifade ederek, yol güzergâhının açılmasının turistler ve bölgeye canlılık getireceğini söyleyen Taçoy, hükümetteki diğer bakanlarla da istişare edilerek bölge için yapılması gereken ne varsa imkânlar çerçevesinde yapılacağını açıkladı.

Yeşilırmak muhtarı İsmet Özpolat ise, yıllardır bu sorunun olduğunu fakat kimsenin bu yerleri yerinde gelerek incelemediği, lakin gençlik kampının açılmasıyla ve Yeşilırmak kayalıklarına giden yolun düzenlenmesiyle bölgeye turizm ve öğrencilerin daha da rağbet göstereceğine inandığını  kaydetti.

Özpolat böylelikle bölgede bir nebze olsun canlılık olacağını belirterek, bu sıkıntıları, mevcut bakanın hassasiyetle üzerine giderek çözeceğine inancının tam olduğunu söyledi.