Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği (KTTB), Polis Genel Müdürü Ahmet Zaim’i ziyaret ederek, acil servislere başvuran tutuklu hastaların ve acil servislerde çalışan doktorların hakları hakkında bilgilendirdi.

KTTB Genel Sekreteri Dr. Özlem Gürkut yaptığı yazılı açıklamada, dün Polis Genel Müdürü Ahmet Zaim’i, “acil servislere başvuran ve tutuklu halde bulunan hastalar ile acil servislerde çalışan doktorların haklarını hatırlatma ve aksi vuku bulduğu takdirde alınacak tedbirler” hakkında  bilgilendirmek ve hassasiyetlerini aktarmak amacıyla ziyaret ettiklerini bildirdi.

27 Aralık 2012 günü, BES eylemi sonrası tutuklanan BES üyesi 2 hastanın, göğüs ağrısı nedeniyle başvurdukları Dr Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi acil servisinde yapılan kardiyoloji konsültasyonu sonrası nöbetçi kardiyoloji uzmanı tarafından kalp-damar hastalığı ön tanısı ile gözetim altında tutulmak ve tetkik ile tedavi edilmek üzere yatışının yapıldığını anlatan Gürkut, buna karşın aynı gece hastaların tetkik ve tedavisi yarıda kesilerek, Polis Genel Müdürlüğü’nün talimatı ile sorumlu hekimin tüm uyarı ve itirazlarına rağmen zorla ve hastaların rızası olmaksızın her iki hastanın da hastaneden polis tarafından alınarak tutuklu bulundukları nezarethaneye götürüldüklerini anımsattı.

Bunu insan, hasta ve hekim haklarına aykırı olarak değerlendiren, hekimlik mesleğinin onuruna ve saygınlığına saldırı olarak addeden hekim örgütlerinin olayın ardından ortak bir açıklama yapıp olayı kınadığını hatırlatan Gürkut, ziyareti bu kapsamda yaptıklarını ve birlik olarak hassasiyetlerini dile getirdiklerini kaydetti.

Gürkut, yaptıkları görüşme sonunda buna benzer bir olayın bir daha tekrarlanmayacağına inanç belirterek, bu tarz olayların yakından takipçisi olacaklarını bildirdi.