Lefkoşa, 2 Temmuz 13 : Teksen Köroğlu başkanlığındaki Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği heyeti, Türk Ajansı Kıbrıs’ı ziyaret ederek kurum Müdürü Hüseyin Yalyalı’yla görüştü.

Köroğlu ziyarette yaptığı konuşmada, özgür basın yanlısı ve doğru haberi yansıtma adına çok önem verdikleri bir mevkide Yalyalı’yı görmekten mutluluk duyduklarını söyledi.

Köroğlu, demokratik sistemi koruma ve güçlendirme adına önemi bilinen özgür basının, insan haklarına dayalı toplumsal siyasal sistemin temel taşlarını oluşturduğunu da söyledi.

YALYALI

TAK Müdürü Hüseyin Yalyalı da bir medya organizasyonu içinde yer almanın önemli olduğunu, tarafsız, objektif bilgiyi halkın haber alma hakkına da saygı çerçevesinde kitlelere ulaştırmak istediklerini söyledi.

Bu düşünceleri uygulamaya elverişli güzel bir yasanın var olduğunu kaydeden Yalyalı, sağlık gazeteciliğinin de temellerinin atılabileceğini ve bunun toplumsal gelişmeyle ilgili olduğunu söyledi.

GÜRKUT

Tabipler Birliği Genel Sekreteri Özlem Gürkut da, birliğin bazı hassasiyet gösterdiği noktaları dikkate getirmek, ve sağlık sistemine güvensizliği körükleyen tek taraflı haberlerin engellenmesini arzuladıklarını söyledi.

Gürkut, özellikle intihar ve şiddet içerikli haberlerin yayınlanmamasını istediklerini ve bunların daha üzücü sonuçlara sebep olabileceğini sözlerine ekledi.

(RU/HÖ) FOTOĞRAFLI