SUCUOĞLU, IVF TÜZĞÜ’NÜN BAKANLAR KURULU’NDAN GEÇTİĞİNİ AÇIKLADI

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, IVF Tüzüğü’nün Bakanlar Kurulu’ndan geçtiğini açıkladı..

Sucuoğlu,  “Sağlık turizmi içinde önemli bir yere sahip tüp bebek uygulamaları, geçirilen tüzükle daha sağlıklı, güvenilir, denetlenebilir, günün şartlarına ve Avrupa Birliği kriterlerine uygun, çağdaş, şeffaf bir yapıya kavuşarak sürdürülebilir bir konuma geleceğine inanıyorum” dedi.

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre  Bakan Faiz Sucuoğlu, Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi yetkililerini kabul ederek, sağlık turizminde yol haritasının belirleneceği Turizm Şurası hakkında görüşmelerde bulundu.

SAVAŞAN

Sağlık Turizmi Konseyi Kurucu Başkanı Ahmet Savaşan, ziyarette yaptığı konuşmada, amaçlarının genelde turizmin özelde ise sağlık turizminin ülkede sürdürülebilir bir yapıya kavuşmasına katkı koymak olduğunu söyledi.

Son yıllarda gelişmiş ülkeler başta olmak üzere dünya nüfusunun giderek yaşlanması ile kronik hastalıkların çoğaldığını ifade eden Savaşan, buna bağlı olarak hastaların  maliyeti daha düşük ve daha kaliteli sağlık hizmeti alabilecekleri ülkelere yöneldiğine dikkat çekti.

Savaşan ayrıca, Kuzey Kıbrıs’ın tarihi, coğrafik, insani özellikleri, akıllı binalardan oluşan yüksek konforlu hastaneleri, güncel bilgi kullanan uzman hekimleri, uluslararası akreditasyonları ile sayıları gün geçtikçe artan nitelikli hastaneleri ve klinikleri yanı sıra üçüncü yaş turistlerinin aradığı özelliklere sahip iklim koşulları ve fiyat avantajları ile sağlık turizmi için önemli bir potansiyele sahip olduğunu vurguladı.

Savaşan, özel hastanelerin  yanı sıra tüp bebek merkezlerinin girişimleri ile sağlık turizminin belirli oranda gelişme gösterdiğini, bu alanın sağlıklı bir şekilde gelişmesi için devlet desteği ve denetiminin şart olduğunu ifade etti.

Turizm Şurası’nın kısa bir süre içinde yapılacağı sözünü Turizm Bakanı’ndan aldıklarını anımsatan Konsey yetkilileri,  şuraya Sağlık Bakanlığı’nın destek vermesinin son derece önemli olduğunu ifade ettiler.

SUCUOĞLU

Sağlık Bakanı  Faiz Sucuoğlu da ziyarette yaptığı konuşmada, kısa süre önce Turizm Bakanlığı görevinde bulunması  nedeniyle sektörün ihtiyaçlarını iyi bildiğini söyleyerek, Kuzey Kıbrıs’a alternatif turizm çeşitlerinin kazandırılmasının önemine işaret etti.

Pek çok ülkenin sağlık turizmi pastasından pay alabilmek için yarıştığını dile getiren Bakan Sucuoğlu, “Sağlık Turizmi’nden ülkemizin hak ettiği payı alabilmesi için gereken desteği vermeye hazırız. Şura konusunda da üzerimize düşeni en iyi şekilde yapacağız” dedi.