Haspolat ile Lefkoşa Sanayi Bölgesindeki sorunlar giderek artıyor. Yıllar önce kiralanan fabrikalar kiracılar tarafından kapalı tutulurken, binalar enkaza dönüşüyor. Yeşil alanlar işgal edilirken yapılan derme çatma tahta ve lamarinadan mamül ek binalar ciddi tehlikeleri de beraberinde getiriyor.

 

Haspolat Sanayi Bölgesinde sanayinin gelişmesi ve ekonomiye katkı koyması için kiralanan tesislerin bir kısmı kiralanan kişiler tarafından yıllardır kapalı tutulması nedeni ile enkaza dönüşmüş durumda.

Haspolat Sanayi Bölgesinin Sanayi Dairesine ait telli bölge içerisinde bulunan birçok tesis atıl vaziyette durduğu için ekonomiye hiçbir katkı koymadan çürüyüp gidiyor.

EMLAK MALZEME DAİRESİNE AİT BİNALAR KULLANILAMAZ HALDE

Sanayi Dairesinin kontrolünde bulunan ‘Telli Bölge’ ile bölge dışında kalan, Emlak Malzeme Dairesinin kontrolünde bulunan birçok binanın enkaz yığınına dönüştüğü ve kullanılamayacak duruma geldiği gözlemlendi. Kirası ödenerek kapalı tutulan ve bakım ile onarımı olmadığı için yıpranan binaların, yıpranmasına kimse dur diyemiyor.

LEFKOŞA SANAYİ BÖLGESİNDE ÇARPIK YAPILAŞMA

 Başkent Lefkoşa’nın sanayideki  kalbi durumundaki Lefkoşa Sanayi Bölgesindeki çarpık yapılaşma ciddi tehlikeleri de beraberinde getiriyor.

Yeşil alanların bile işgal edildiği Lefkoşa  Sanayi Bölgesindeki çarpık yapılaşma sel baskınlarına neden oluyor.


İZİNSİZ EK YAPILAR TEHLİKE SAÇIYOR

Lefkoşa Sanayi Bölgesinde yaptıkları üretim ile ekonomiye ciddi katkı sağlayan birçok fabrikanın yanında bulunan bazı küçük işletmelerin yanına yapılan derme çatma tahta ve lamarinadan mamül ilaveler, fabrikalar için ciddi tehlike oluşturuyor. Bunun yanısıra bu sonradan yapılan ek ilavelere iş yerlerinden kontrolsüz çekilen elektrik kabloları da bölgeyi yangın riski ile karşı karşıya bırakıyor.


SANAYİDE İTFAİYE YOK

Sanayinin kalbi konumundaki Lefkoşa Sanayi Bölgesi derme çatma binalar ve bu binalara yapılan ek ilaveler ile barut fıçısına dönüşmüş durumda. Ülke sanayisinin belkemiği olan iki bölgede yangın riskinin büyük olmasına karşın bir itfaiye biriminin konuşlandırılmaması da dikkat çekiyor. Lefkoşa Sanayi Bölgesinde yaşanan büyük yangınlara karşın, hala daha bir itfaiye ekibinin bölgede konuşlandırılmaması iş yerlerini büyük risk ile karşı karşıya bırakıyor.


 BAZI AKARYAKIT DEPOLARININ İZNİ YOK

Lefkoşa Kaymakamı Kemal Deniz Dana’nın birçok kez yaptığı girişimlere rağmen Lefkoşa Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren birçok fabrika ve iş yerinin akaryakıt depolarının izinlerinin olmadığı ileri sürülüyor. Lefkoşa Kaymakamlığından izin alınması zorunlu olan depoların yerinin ve konumlarının da kaymakamlık tarafından belirlenme zorunluluğuna uyulmaması ve iş yeri sahiplerinin istediği yere akaryakıt deposu inşa etmesi, birçok işyerini ciddi bir tehlike tehlikeler ile karşı karşıya bırakıyor.



YEŞİL ALANLAR BİLE PARSELLENDİ

Haspolat ve Lefkoşa Sanayi Bölgesinde yeşil alan olarak parsellenen yerlerin bile bazı iş sahipleri tarafından işgal edilerek buralara büfe ve iş yeri inşaa edildiği gözlemlendi. Sanayi Bölgelerine yapılan derme çatma ek inşaatlarla yeşil alanların işgal edilmesi bölgenin nefes borusunun da kapanmasına neden oldu.


ÇÖP YIĞINLARI HOŞ BİR GÖRÜNTÜ YANSITMIYOR

 Sanayi Bölgelerine yapılan derme çatma tahta ve lamarinadan mamül binaların yanısıra yol kenarındaki Çöp ve atıklar ile kirletilen çevrenin de bölgeye çirkin bir görüntü verdiği gözlemlendi. Yetki karmaşası yaşanan Lefkoşa Sanayi Bölgesinde yeni hükümetin sorunlara el atması beklenirken yetki karmaşasına da son verilmesi bekleniyor.




KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER