Son söz yüksek mahkemenin!

‘Hamileliliği yasa dışı sonlandırma’ davasıyla ilgili Yüksek Mahkeme’deki istinaf davası tamamlandı, karar süresiz ertelendi

Girne’deki ‘hamileliliği yasa dışı sonlandırma’ davasıyla ilgili Yüksek Mahkeme’de görüşülen istinaf davası tamamlandı.

Yargıtay Mahkemesi’nde iki hafta içerisinde tamamlanan davada karar süresiz ertelendi.

İddia Makamı ve bazı avukatlar tarafından gerek davadaki farklı hususların gerekse alt mahkemenin verdiği ceza kararının ‘hatalı’ olduğu gerekçesiyle Yüksek Mahkeme’ye taşınan 6 sanıklı istinaf davasında taraflar son sözlerini söyledi.

Taraflar hazır bulundu

Dünkü dava, Başkanlığı’nda Ahmet Kalkan, üye yargıç Peri Hakkı ve üye yargıç Bertan Özerdağ’dan oluşan Yüksek Mahkeme Heyetinin huzurunda gerçekleşti.

Duruşmada İddia Makamı Başsavcılık adına Kıdemli Savcı Erdinç Akyener, hapis cezası alan Fahri Karagözlü, Rasiha Serdaroğlu, Ayşegül İşbilen ile beraat eden Mehmet Ali Tunçbilek, Verda Tunçbilek ve Taner Okburan ve avukatları mahkemede hazır bulundu. Sanık Mehmet Ali Tunçbilek’i Avukat Serhan Çınar, sanık Verda Özkent Tunçbilek’in avukat Mustafa Şener, sanıklar Ayşegül İşbilen ile Taner Okburan’ı Avukat Emre Kadri, sanık Fahri Karagözlü’yü Avukat Güneş Menteş ve sanık Rasiha Serdaroğlu’nu Avukat Tahir Seroydaş temsil etti. Davayı, sanıkların yakınları da takip etti.

Savcı son hitabını yaptı

Dünkü duruşmada Kıdemli Savcı Erdinç Akyener, 6 avukatın iddialarına karşılık son hitabını yaptı.

Erdinç Akyener, Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nin sanıklarla ilgili ‘adam öldürme’ davasının düşmesi, mahkum olan 3 sanığın aldığı ceza sürelerinin ‘hatalı’ olduğunu belirterek, beraat eden diğer 3 sanıkla ilgili verilen kararın da ‘hatalı’ olduğunu savundu.

Mahkeme, Savcı Akyener’in hitabı ardından taraflara davaya çok iyi çalıştıklarını aktararak, teşekkür etti.

3 sanık 5, 4 ve 2 yıl hapis cezası almıştı…

Hatırlanacağı üzere 28 Mart’ta Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘hamileliliği yasa dışı sonlandırma’ davasıyla ilgili karar açıklanmıştı.

Karar neticesinde; sanıklar Fahri Karagözlü, Rasiha Serdaroğlu ve Ayşegül İşbilen “adam öldürme”, "ağır veya hafif bir suç işlemek için sersemletmek” ve “çocuğun doğumunu gizlemek” davalarından beraat ederken, sadece 'çocuk düşürmeye teşebbüs' ve “hamileliği yasa dışı olarak sonlandırmak” davalarından suçlu bulunup mahkum edilmişti. Dr. Fahri Karagözlü 5 yıl, Dr. Rasiha Serdaroğlu 4 yıl ve ebe hemşire Ayşegül İşbilen de 2 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Öte yandan “Adam öldürme” dahil aleyhine beş dava getirilen Taner Okburan ve aleyhlerine “adam öldürme” davası dışında diğer dört dava getirilen Tunçbilek çifti ise beraat etmişti.

Yenidüzen - Didem MENTEŞ