GÜNDÜZ’DEN SON DAKİKA GOLÜ

 

Kıbrıs Manşet Özel Haber

Geçtiğimiz günlerde sona eren , yaklaşık 1 aydan fazla sallantıda kalarak hergün için istifa etsem mi , yenisini beklesem mi diye , tereddütlerle görevde kalan Kadük Yorgancıoğlu Hükümetinin KKTC tarihinde en kısa süre görev yapan geçici Başbakan Yardımcısı Menteş Gündüz’den özel sektörde de patronu olduğu iddia edilen kuruma , mahkemeleri aldatmaya yönelik torpil .

MAHKEMENİN YASAKLAMA KARARINA, KELİME OYUNUYLA BAKANLAR KURULU ÇELMESİ

Eski Bakan Menteş Gündüz’ün , Hükümetin istifa edip , Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Hükümeti kurma görevini Başbakan Ömer Kalyoncu’ya vermesinden 1 hafta sonra nezaketen bulunduğu görev esnasında, KKTC yargısının verdiği kararı yanıltarak kadük bırakmaya yönelik bir önergeyi Bakanlar Kurulundan geçirterek bir skandala imza attı.

 KKTC Yüksek Mahkemesinde geçtiğimiz ay verilen karar sonrası Girne Üniversitesi veya Kyrenia University adınının kullanılmasının yasaklamasının ardından Yakın Doğu Üniversitesinin bir kuruluşu olan Sözde Girne Üniversitesinin adını değiştirme talebini inanılmaz bir süratle önerge haline getirip bakanlar kuruluna götüren eski bakan Menteş Gündüz , şirketin   “UNIVERSITY OF KYRENIA  LTD ” OLAN İSMİNİ  “CYPRUS KYRENİA UNIVERSITY LTD.  “ olarak değiştirdi.


PATRONA KIYAK MI ?

Eski kaptan olan eski bakan Menteş Gündüz’ün uzun yıllar Yakın Doğu Üniversitesi Denizcilik Fakültesinde ders vermesi , bu kurumla arasındaki yakın ilişkilerden sadece bir tanesini oluştururken , mahkeme kararını bertaraf etmek için , sadece nezaketen yeni hükümet atanana kadar sürdürdüğü bakanlık görevi esnasında böylesine skandal bir karara imza atması akıllarda soru işaretleri yaratarak bakanlık sonrası yeniden öğretim görevliliği için patrona kıyak mı sorusunu gündeme getirdi.

KALYONCU İPTAL EDECEK Mİ ?

Başbakan Ömer Kalyoncu ile Ekonomi Bakanı Sunat Atun’un bu son dakika golü karşısındaki tavırları merakla bekleniyor. Başbakan Kalyoncu’nun hükümeti kurma görevini almasından yaklaşık 1 hafta sonra , nezaketen görev yürüten istifa etmiş bir hükümet tarafından , Yüksek Mahkemenin vermiş olduğu kararı kelime oyunlarıyla bertaraf etme düşüncesiyle alınan karar karşısında , kararı iptal edip etmeyeceği merakla bekleniyor.