Sokak ortasında magandalık

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER


Lefkoşa’da umumi bir yer olan Gazeteci Hasan Tahsin caddesinde kızına laf attığı gerekçesi ile kendilerine hesap soran bir şahsı darp edip silahla tehdit eden üç zanlıdan ikisi Mehmet Terkan ve Hasan Taş tutuklanarak bugün mahkeme huzuruna çıkarıldı.


Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren polis memuru Ali Gencer olayla ilgili bulguları aktardı. Gencer huzurda bulunan zanlılar Mehmet Terkan ve Hasan Taş'ın halen aranmakta olan  üçüncü bir şahıs ile birlikte  Gazeteci Hasan Tahsin Caddesinde meydana gelen kanunsuz ateşli silah tasarrufu, ciddi darp, sarhoşluk, rahatsızlık ve uygunsuz tavır hareket suçlarından methaldar olduğunu söyledi. Polis zanlıların 28 Ağustos 2016 tarihinde saat 19.20 raddelerinde kızına laf atmalarına tepki gösteren H.Ç isimli babayı ciddi şekilde darp ettiklerini ve içlerinden henüz tespit edilmeyen 1 kişinin tasarrufunda bulundurduğu markası meçhul tabancayı gösterdiğini ifade etti.

Polis mesele ile ilgili olarak yürütülen soruşturmanın devam ettiğini aranan bir şahsın ve silahın olduğunu belirterek soruşturmanın salimen yürütüle bilmesi için zanlıların 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Kıdemli Yargıç Alev Ulunay huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlıların 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına emir verdi.