Şok Operasyon Kıbrıslı Türk

İngiltere’de gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda 20 milyon sterlin değerinde 40 kilo eroin türü uyuşturucu madde ele geçirilirken, operasyonda Kıbrıslı Türk Bullici de yakalandı

İngiltere’de son zamanların en büyük uyuşturucu operasyonlarından birisine imza atan Metropolitan polisine bağlı özel polis birimi Service Central Task Force (SCO7), 48 kilo eroin ele geçirdi.Aralarında Türkler ’in de yer aldığı ve toplam 7 kişinin tutuklandığı operasyonda ele geçirilen uyuşturucunun piyasa değerinin 20 milyon sterlin olduğu kaydediliyor.

BÜYÜK OPERASYONDA KIBRISLI TÜRK’TE YAKALANDI
Metropolitan Polisi tarafından yapılan açıklamada, eroinin 30 kilosunun Crewe bölgesinde bir araç içerisinde 18 kilosunun da, Kuzey Londra’nın Edmonton bölgesinde bir eve yapılan baskında ele geçirildiği ifade edildi. Beyaz zehir tacirleriyle ilgili Woolwich Kraliyet Mahkemesi’nde görülen davada, hakim karşısına çıkarılan isimlerden birisi Kıbrıslı Türk Arif Bullici (35) oldu. Daha önce de bu suçtan sabıkası bulunan Bullici, 7 Ocak 2015 tarihinde yapılması beklenen ikinci duruşmaya kadar ‘tutuklu’ olarak yargılanacak. Bu duruşmada ayrıca, Bilal Bildik (60), Emra Kosmaz (39), Salman Male (29), Diyar Khalid (38), Kovan Kochar (24) ve 48 yaşındaki Hollanda vatandaşı Gijsbertus Den-Hertog’de yargılanacaklar.

Kaynak: Star Kıbrıs