SLOVAKYA'DA ÖLDÜRÜLEN GAZETECİ İÇİN BİNLER SOKAĞA İNDİ

Slovakya'da binlerce kişi, yolsuzluk olaylarını araştıran gazeteci Jan Kuciak ve kız arkadaşının öldürülmesini protesto ettiği gösteride hükümetin istifa etmesini istedi.

Başkent Bratislava'daki Slovakya Ulusal Ayaklanma Meydanı'nı (SNP) dolduran binlerce kişi, yolsuzluk olaylarını araştıran gazeteci Kuciak ve kız arkadaşının cinayete kurban gitmesini protesto etti.

1989 yılından beri en kalabalık gösteri olduğu ifade edilen protestoda katılımcılar hükümetin istifa etmesi yönünde slogan attı. Başkent dışındaki birçok kentte de hükümet karşıtı eylem düzenlendi.

Slovakya Başbakanı Robert Fico, gazeteci Jan Kuciak ve kız arkadaşının öldürülmesi olayının ülkeyi istikrarsızlığa sürüklemek için kullanıldığını iddia ederken, Cumhurbaşkanı Andrej Kiska ise ülkede istikrarın sağlanması için hükümette ciddi değişiklik yapılması ya da erken seçime gidilmesi çağrısında bulundu.

Slovakya'da yolsuzluk olaylarını araştıran gazeteci Kuciak ve kız arkadaşı, 26 Ocak'ta uğradıkları silahlı saldırıda hayatını kaybetmişti.

Slovakya Kültür Bakanı Marek Madaric, 28 Şubat'ta, gazetecinin öldürülmesi nedeniyle istifa ettiğini açıklamıştı.

Jan Kuciak ve kız arkadaşının gazetecilik faaliyetleri nedeniyle öldürüldüğüne inanılırken, olayın aydınlatılmasına katkı sağlayacak bilgi paylaşanlara 1 milyon avro ödül verileceği duyurulmuştu.