Kendi almadığı için eleştirdiği siyasi partilere yardımdan arslan payı alacağı için artış bile yaptıran Kudret Özersay yine şaşırtmadı....

2017 yılı Haziran ayında partilere ayrılan bütçe 8 Buçuk Milyon TL iken, ciddi eleştirilerde bulunan Dışışleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Prof.Dr. Kudret Özersay kendine göre müthiş bir “Eylem” yaparak sosyal medyadan paylaşımlarda bulunmuştu.

Sadece 18 ay önce eleştirilen siyasi partilere katkı kalemi, Halkın Partisi'nin de etkili ortak olduğu dörtlü koalisyon hükümeti tarafından hazırlanan 2019 yılı bütçesinde neredeyse %60 daha fazla olarak 13.536.000 TL olarak belirlendi.

Muhalefette farklı konuşup iktidara gelince farklı davranan Halkın Partisine tepkiler çığ gibi...

Muhalefette olduğu dönemde siyasi partilere ayrılan paranın çok olduğunu her fırsatta dile getiren Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Kudret Özersay’ın iktidar olduğu anda bu kalemi ciddi oranda azaltacağını iddia etmesine rağmen ülkenin içinde bulunduğu bu ekonomik krize rağmen ciddi oranda artırılmasına oy veren Halkın Partisine ve Özersay’a halktan tepki yağıyor.

Halkın Partisine İki buçuk milyon TL

KIBRIS MANŞET’i arayarak tepkilerini dile getiren vatandaşlar ekonomik kriz dolayısıyla hayat pahalılığı ödeneğini geçici olarak durduran hükümetin Halkın Partisinin de yaklaşık 2.500.000.TL ödenek alarak faydalanacağı siyasi partilere yardım kalemini 13 buçuk milyon TL olarak onaylanmasına adeta isyan ettiklerini söylediler.