Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde bugün Lefke İstiklal İlkokulu’nda ‘Afete Hazır Okul‘ Tatbikatı gerçekleştirildi.

Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde ‘Afete Hazır Okul‘ Tatbikatlarının sürdüğü; bu çerçevede Lefke İstiklal İlkokulu’nda öğrencilerin de katılımıyla sivil savunma, afet acil durum ve tahliye tatbikatı yapıldığı belirtildi.

Açıklamaya göre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tatbikat kapsamında, her an bir afete maruz kalınabileceği düşünülerek, hayatta kalabilmek için nasıl davranılması gerektiği, okulun tahliyesinin nasıl yapılacağı ve meydana gelen olaylara nasıl müdahale edileceği, senaryo sırasına göre uygulamalı olarak gerçekleştirildi.

Tatbikatın ardından konuşan Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Fatih Yarımbaş, bölge bölge gezerek afet tatbikatları yaptıklarını ifade ederek, amaçlarının çocuklarda bir afet bilinci oluşturmak olduğunu vurguladı. Yarımbaş, Sivil Savunma Teşkilatı’nın halkın desteğiyle ve devletin diğer kurumlarının işbirliğiyle çalıştığını kaydederek, etkinliğe katılan ve katkı koyan herkese teşekkür etti.

Lefke İstiklal İlkokulu Müdürü Halil Çorba’nın, Sivil Savunma Teşkilatı’nın her türlü afette toplumun yanında olduğuna dikkati çekerek, okullarında düzenlenen bu aktivite için katkı koyan herkese teşekkür ettiği; Güzelyurt Kaymakamı Doğan Bağkur’un da etkinlik sayesinde öğrencilerin herhangi bir afet durumunda paniğe kapılmamaları gerektiğini ve sivil savunmanın mutlaka onlara ulaşacağını öğrendiklerini belirttiği kaydedildi.