Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen “Sivil Büyü-Kendi Büyünü Yarat” konulu destek projesi Büyük Han’da düzenlenen toplantıda tanıtıldı.

Etkinliğin açılış konuşmaları Avrupa Komisyonu Program Lideri Michela Foresti ve “Sivil Alan” Takım Lideri Juliette Remy Sartin yaptı.

“Sivil Büyü”, sivil toplum örgütlerine ihtiyaçları doğrultusunda, eğitim, kapasite güçlendirme, Kıbrıslı Rum ve Avrupa’daki STÖ’ler ile ağlar oluşturma ve daha birçok konuda sürekli destek sağlamak üzere Eylül 2015’ten Mart 2018’e kadar Avrupa Birliği teknik destek projesi “Sivil Alan” kapsamında uygulanacak.

“Sivil Büyü” bugünden itibaren destek taleplerini kabul etmeye başlayacak ve 2017 yılının sonlarına kadar da yıl boyunca açık ve erişilebilir olacak. Yardım kapsamında en düşük 50 en yüksek 3 bin Euro destek sağlanacak. Aynı örgütün değişik faaliyetleri için en fazla 5 bin Euro’luk destek alınabilecek.

FORESTI

Avrupa Komisyonu Program Lideri Michaela Foresti “Sivil Büyü”de aktivistler, yurttaş inisiyatifleri, ağlar ve STÖ’ler tarafından yürütülen hak temelli ve kamu yararını gözeten çalışmaların destekleneceğini belirtti. Foresti, sivil toplumun hesap verebilirlik ve görünürlüğünün artırılması, insan hakları ve demokrasinin teşvik edilmesi, Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum toplumları arasında uzlaşım ve yakın ilişkilerin de desteklenmesinin amaçlandığını ifade etti.

Foresti, bu anlamda, ağların oluşturulması ve ağ geliştirmenin ve gönüllülüğün desteklenmesi amaçları doğrultusunda, esnek, şeffaf, ulaşılabilir ve doğrudan destek sağlayacaklarını kaydetti.

SARTIN

Sivil Alan Takım Lideri Juliette Remy Sartin de Kıbrıs’ta ikamet eden her bireyin, platform ve STÖ’nün, kayıtlı olsun-olmasın söz konusu destekten faydalanabileceğini belirtti.

Sartin, hedeflerini, STÖ’lerin kamuoyu önünde daha görünür olması, insan hakları ve demokrasinin artırılması, Kıbrıs Türk ve Rum toplumları arasında çözüm ve uzlaşı çabalarına destek verilmesi, STÖ’ler arası iyi uygulamaların paylaşımı, karşılıklı desteğin gelişimi olarak açıkladı.

Projeyle ilgili ayrıntılı bilgi [email protected] ve 0392 227 65 05 numaralı telefondan elde edilebilir.