Şırnak'ta Mehmetçiğe PKK Falakası!
Şırnak'tan gelen haberler, şehirde PKK ağırlığının iyice arttığı iddialarını güçlendirdi.
Çözüm sürecinde PKK samimiyetsizliği Şırnak’ta net bir şekilde görülüyor:“PKK’lılar memurları alıkoyup sorguladı, uzman çavuşları falakaya yatırdı.”

Vahdet’in haberine göre, Şırnak merkez ve ilçelerinde tablo maalesef şöyle:


KORUCULAR TEHDİT ALTINDA


Koruculara dönük infazlar şu aralar durmuşsa da, yeniden başlayabileceği endişe hakim ve parmakları-kulakları-burnu kesilip canlı halde gözleri çıkartılan korucu (A.B.) vakası akıllardan çıkmıyor.

PKK KIYAFETLİ MEMUR


Resmî dairelerde yerel kıyafetlerle ya da terör örgütünün kullandığı kıyafetlerle işe gidip gelmeler artmış durumda. Devlete yakın duran memurlar ise sokaklarda rahat dolaşamıyor; işe gidiş gelişleri güvenlik güçlerince kontrol ediliyor.

UZMAN ÇAVUŞLARA FALAKA

Devlete bağlı kimi memurların PKK’nın gençlik yapılanmasınca bir hafta süreyle alıkonulup sorgulandığı, 3 uzman çavuşun falakaya yatırıldığı iddia ediliyor.

‘ISKARTA’ ŞEHİRDE EYLEMDE


Ayrıca, Silopi’de teslim olan PKK’lıların il ve ilçelere yayılarak, eylemlere katıldıkları ifade ediliyor. Bunların PKK’nın dağ kadrosunca ıskartaya çıkartılan KCK/YDG-H mensupları olduğu kaydediliyor.

DEVLETE VERGİ: AHMAKLIK!


Bölgede işadamlarının önemli bir bölümü devlete vergi vermeyi “ahmaklık” olarak görüyor. Bu işadamları için söz konusu PKK olunca ise, vergiden kaçırma neredeyse sıfır düzeyde. İddialara göre, PKK il genelinde on binlerce esnaftan 4 ayda bir 3.000 TL maktu harç alıyor. Küçük esnaftan ise 3-4 ayda bir 2.000 TL toplanıyor.

VALİLİK ÖNÜNDE NÖBET

Bir şok iddia da, YDG-H timlerinin, Şırnak Valilik Binası’nın hemen önünde motosiklet eşliğinde nöbet tuttuğu yönünde. Bu timlerin Valilik binasına kimlerin girip kimlerin çıktığını not ettikleri belirtiliyor.