Sigorta Şirketi Tazminatı Ödemiyor
Baran Auto isimli işyerini biri polis arabası altı araçla birlikte yakan yangın bilmeceye dönüştü. Polisin verdiği raporu kabul etmeyen sigorta şirketi Türkiye’den “uzman” getirtti


Lefkoşa Organize Sanayi Bölgesi’nde Baran Auto isimli işyerinde dört ay önce ilk polis raporuna göre ‘doğal’ bir yangın çıktığı belgelenen işyerinin zararını sigorta tazmin etmedi.
Ufuk Eski’ye ait Auto House LTD. isimli işyerinde 3 Mayıs’ta saat 17.15 sularında çıkan yangında 5 salon, bir van araçla birlikte tüm işyeri yanmış ve toplam 769 bin 57 TL hasar meydana gelmişti.
Çıkan yangın sonrası Polis Genel Müdürlüğü, işyerinde tamirat maksatlı bulunan MG 084 plakalı polis aracının ön konsolundaki elektrik aksamlarının kısa devre yapması sonucu çıkan kıvılcımlardan dolayı konu araçta başlayan yangının diğer araç ve binaya sirayet ettiğine dair rapor verdi.
Yaşananları KIBRIS’a anlatan Ufuk Eski, “Şeker Sigorta, bu rapora göre geçerli bir sigorta poliçem olmasına rağmen herhangi bir haklı gerekçe göstermeksizin, bugüne kadar hiçbir ödeme teklifinde bulunmadı. Sigorta görüşme çabalarımıza da cevap vermedi” dedi.

“Ödemeyecekleri zaman Türkiye’den uzman getiriyorlar”
Ufuk Eski, sigortanın Polis Genel Müdürlüğü’nden daha gerekçeli ve teferruatlı bir rapor talep ettiği ancak bu rapor ellerine ulaşmadan, kendisine hiçbir ödeme yapılmayacağına dair ihbarname yollandığını belirtti.
Eski, kendisine “Oto kaporta, boya, servis atölyenizde meydana gelen yangın olayı ile ilgili talebiniz incelenmiş olup temin edilen bilirkişi ve araştırma raporları dikkate alınarak meydana gelen yangın hadisesinin belirtilen sigorta poliçesi genel ve özel şartları çerçevesinde teminat dışı olduğunun tespit edildi” yazılı bir ihbarname gönderildiğini kaydetti.
Tüm gelişmeler nedeniyle dava açtıklarını söyleyen Ufuk Eski, “Bu işyeri 7 yıllık emeğimdi. Dişimle tırnağımla yaptım. 6 müşterimin aracı yandı. Ocağım söndü. Poliçeme 3 bin 400 TL ödememe ve polisin işyerimde doğal bir yangın meydana geldiğine dair rapor vermesine rağmen sigorta zararımı karşılamadı. Ne zaman birini ödememe niyetleri doğsa Türkiye’den uzman getiriyorlar” dedi.

Sigorta açıklama yaptı
Konuyla ilgili KIBRIS’a açıklama yapan Şeker Sigorta’nın Hasar Müdür Şefi Ahmet Kav, ikinci polis raporu beklendiğini ve Türkiye’den yangın araştırma uzmanları geldiğini açıkladı.
Kav, “Gelen iki uzmanın bulguları, doğrultusunda da zararın ödenmesinin mümkün olmadığını müşterimize açıkladık. İkinci rapor halen çıkmadı. Daha fazla açıklama yapmamız mümkün değil. Olayla ilgili dava açılması nedeniyle daha fazla açıklama yapmamız doğru olmayacaktır” dedi.

Kaynak: Kıbrıs Gazetesi