“İDDİALARIN ÇÖZÜMLENEBİLMESİ İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ”

Sosyal Hizmetler Dairesi (SHD) ve SOS Çocukköyü Derneği, bir süredir basında yer alan bazı iddialarla ilgili açıklama yaparak, “İddiaların, çocuk odaklı bir şekilde çözümlenebilmesi için elimizden geleni yapmakta, polisin detaylı bilgi alabilmesi ve soruşturmalarını tamamlayabilmesi için her türlü desteği sağlamaktayız” ifadesini kullandı.

SOS Çocukköyü Derneği ve SHD’den yapılan yazılı açıklamada, her iki kurumun yetkililerinin de iddialarda adı geçen çocuğun ailesi ile görüşerek, gereken desteği verdiği kaydedildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Her zaman çocuk haklarını savunan SOS Çocukköyü Derneği ve SHD olarak bizler, çocuklarımızın güvenliğini ve huzurunu ön planda tutmakta,  tüm haklarından yararlanmaları için canla başla çalışmaktayız. SHD ve SOS Çocukköyü Derneği olarak, desteklediğimiz diğer çocuklarımızın ve ailelerimizin, gerçekliği kanıtlanmamış iddialar nedeniyle daha fazla zarar görmemesi ve incinmemesi için herkesi çocuk odaklı davranmaya ve işbirliğine davet eder, gösterilecek hassasiyet için teşekkür ederiz”