''Şehitlerimizi Anma Törenine Katılmadığım Yalandır''

KKTC  Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosundan yapılan açıklama aynen asağıdaki gibidir:

Bilindiği gibi aziz şehitlerimizi anma törenleri de dahil olmak üzere törenlerin hangi çerçevede yapılacağına KKTC Dışişleri Bakanlığı bünyesinde oluşturulan Milli Günleri Kutlama Komitesi karar verir. Bu karar da Milli Günleri Kutlama Tüzüğü’ne göre verilir.

Milli Günleri Kutlama Komitesi’nin aldığı kararlara uygun olarak KKTC Dışişleri Bakanlığı Protokol Dairesi, devlet protokolüne göre törenlere katılması gerekenlere yazılı davetiye gönderir. Sayın Cumhurbaşkanımızın bazı törenlere katılması veya bazı törenlere katılmaması durumu bu çerçevede belirlenmektedir. Buna göre Sayın Cumhurbaşkanımızın 20 Temmuz törenlerine katılması öngörülmekte ama örneğin 15 Ağustos törenlerine katılımı öngörülmemektedir. Aynı şekilde 21-25 Aralık Milli Mücadele ve Şehitler Haftası etkinliklerine Cumhurbaşkanı düzeyinde katılım sağlanmakta ve tüm şehitlerimiz anılmaktadır. Sayın Cumhurbaşkanımız, yazılı olarak kendisine bildirilen şehitlerimizi anma törenlerinin tümüne büyük bir özenle katılarak, aziz şehitlerimizi her zaman saygı ve minnetle anmakta ve yad etmektedir. Daha özgür ve daha mutlu bir gelecek için hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizin hatıraları önünde saygıyla eğilmek ve onları toplumsal bellekte hak ettikleri yere şerefle taşımak hepimizin görevidir. Son zamanlarda çirkin bazı politik hesaplarla aziz şehitlerimizin hatıraları istismar edilerek Sayın Cumhurbaşkanımız sanki şehitlerimizi anma törenlerine katılmıyormuş gibi yalan, yanlış ve kasıtlı haberler yapılmaktadır.

Bunun en son örneği 27 Ağustos tarihinde Ayna Haber KKTC isimli haber sitesinde, Yurdagül Atun tarafından yapılan bir haberde Taşkent şehitlerini anma törenine Sayın Cumhurbaşkanımızın katılması gerekirken katılmadığı ve o esnada “Rum tarafında kahvaltıda” bulunduğu şeklinde yalan ve çirkin bir yayın yapılmıştır. Taşkent şehitlerini anma törenine katılması için Sayın Cumhurbaşkanımıza KKTC Dışişleri Bakanlığı Protokol Dairesi tarafından yukarda belirtilen kıstaslar çerçevesinde herhangi bir davetiye

gönderilmemiştir. Taşkent şehitlerinin anıldığı esnada Sayın Cumhurbaşkanımızın “Rum tarafında bir kahvaltıya katıldığı” da tamamen asılsız, uydurma ve kasıtlı bir haberdir. Bu tip haberlerin yapılması ve aziz şehitlerimizin anılarının istismar edilmesi hem onların anılarına hem de onların anılarını yaşatmaya çalışan toplumumuza karşı yapılan çok büyük bir saygısızlıktır.