DÜRÜST:” UYUŞTURUCU VE TRAFİK KONUSUNDAKİ SIKINTILARIN AŞILMASI İÇİN YAPILAN PROJELER BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR”

 Şehit Tuncer İlkokulu’nda Milli Eğitim Bakanlığı, Bisiklet Federasyonu ve Erülkü Süpermarket işbirliğinde bağışlanan 10 adet bisiklet ile Trafik Eğitim Parkı açıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre “Trafikte Eğitim Şart” sloganı ile hayat bulan projede, çocuklara pratik uygulamalarla bilgi kazandırılması hedefleniyor.

Okul Müdürü Güven Varoğlu, toplumda yara haline gelen bu duruma bir nebze merhem olmak sureti ile projeyi hayata geçirdiklerini kaydetti.

40 OKULA BİSİKLET

KKTC Bisiklet Federasyonu Başkanı Ekin Adademir ise,  bisiklet sürmenin sağlık ve sosyal hayat açısından önemine değinerek ilkokullarda başlatılan bisiklet bağışı projesinde şu ana kadar 40 okula bisiklet verildiğini, hedefin ise tüm ilkokullar olduğunu kaydetti.

Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Mehmet Avcı da ileriyi görerek güzel bir etkinliğe imza atıldığını, trafikte eğitimin faydasının yıllar içinde görüleceğini kaydetti.

DÜRÜST

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, uyuşturucu ve trafiğin ülkenin en önemli sıkıntılarından biri olduğuna dikkat çekerek, ortaya çıkan projenin ileriyi gören bir düşünce sonucu hayata geçtiğini kaydetti.

Göreve geldiği ilk günden bu yana kanayan yara olan uyuşturucu ve trafik konusunda hassasiyet gösterdiklerini, bu yönde çalışmaların hız kazandığını belirten Dürüst, eğitim ayağının son derece önem teşkil ettiğini, çocukların bu eğitimlerle daha bilinçli bireyler haline gelebileceğini vurguladı

Dürüst, Şehit Tuncer İlkokulu’nda Trafik Eğitim Parkı’nın açılmasına olanak sağlayan tüm kurumları duyarlılıkları nedeniyle tebrik etti.