TOPARLANIYORUZ HAREKETİ POLİS MÜDÜRLÜĞÜ VE BAŞSAVCILIĞI GÖREVE ÇAĞIRDI

Toparlanıyoruz Hareketi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, söz konusu raporda yer alan ve suç unsuru taşıyabilecek eylemlerle ilgili Polis Genel Müdürlüğü’ne şikayette bulunmak üzere iki dilekçe sunuldu.

Hareket, 11 Haziran 2015 tarihinde Sayıştay Başkanlığı tarafından Lefkoşa Türk Belediyesi hakkında 2008-2011 yıllarını kapsayan bir mali denetim raporu yayınlandığını anımsatarak, söz konusu raporun Lefkoşa Türk Belediyesi’nin yönetilmesi sırasında ortaya çıkan hukuka aykırı eylemlerin tespit edilebilmesi açısından önemli bir kaynak oluşturduğuna işaret etti.

Hareket, bu kapsamda Sayıştay raporunda yaptığı inceleme kapsamında; ilk etapta iki farklı alanda suç unsuru taşıyan eylemler tespit ettiklerini ve bu bulgular ışığında Polis Müdürlüğü’nün derhal harekete geçmesi gerektiğine inandıklarını belirtti.

Hareket, tespit ettiği bulguları da paylaşarak, bu konuda gerekli yasal işlemlerin başlatılması gerektiğini ifade etti.

Toparlanıyoruz Hareketi, bunun yanı sıra 2013 yılında da Polis Genel Müdürlüğü’ne; “Cumhurbaşkanlığı Dairesi’ne 2003, 2004 ve 2005 yıllarında tahsis edilen ödeneklerin kullanılmasına ilişkin denetimi konu alan Sayıştay raporlarındaki suç unsuru taşıyan eylemler” hakkında dilekçe yaptığını, ancak halen konunun yargıya havale edildiğine dair kamuoyuna bilgi verilmediğini kaydetti.

Sayıştay’ın LTB hakkında yayımladığı son mali denetim raporunun akıbetinin de aynı şekilde olmasını istemediklerini ifade eden hareket, şunları belirtti:

“Toplumun devlet kurumlarına ve yöneticilere güven duygusunun giderek zayıfladığı bir ortamda, yasaları uygulaması gereken kurumların görevlerini ciddiyetle yerine getirmesinin çok daha büyük bir önem taşıdığına inanıyoruz.

Polis Müdürlüğü’ne yaptığımız şikayetler ile ilgili süreci yakından takip edeceğiz ve gelişmelerle ilgili kamuoyunu da bilgilendireceğiz.”