Akdeniz’de petrol ve doğalgaz yatakları arayan Barbaros Hayrettin Paşa Sismik Araştırma Gemisini herhangi bir saldırıya karşı korumak için Mağusa Limanında 3 savaş gemisi demirlemiş vaziyette bekliyor.


SAVAŞ GEMİLERİ MAĞUSA LİMANINDA

Hem konvansiyonel hem de geniş yedekleme yapabilen, 200 metreye kadar yanal streamer ayırımı yapabilme yeteneğine sahip First Pass 3D tekniği ile donatılmış ultra modern bir sismik araştırma gemisi olarak tanımlanan 2011 yılında inşa edilmiş. 85 metre uzunluğunda 17 metre genişliğindeki 4711  gross tonajlı  Barbaros Hayrettin Paşa Gemisi Akdeniz sularında sismik araştırma yaparken 3 savaş gemisi de Mağusa Limanında herhangi bir olağan üstü duruma müdahale etmek için limanda demirlemiş vaziyette hazırolda bekliyor.


BİR FIRKATYN, BİR HÜCUMBOT VE BİRDE YAKIT GEMİSİ VAR

Barbaros Hayrettin Paşa Sismik Araştırma Gemisi, Akdeniz’de sismik araştırma yaparken, 494 borda numaralı Gökçetepe Fırkatyn’in yanısıra P 330 Borda Nolu Hücümbot ve İnebolu Yakıt Gemisi Mağusa Limanında demirlemiş durumda.


HAZIR BEKLİYORUZ

Kıbrıs Manşet muhabirleri, Mağusa Limanında 3 gemi cıvarında hatırı sayılır bir hareketlilik gözlemlerken, ,bazı askerler ile yaptıkları görüşmede gemilerin Barbaros Hayrettin Paşa Sismik Araştırma Gemisi ile ilgili olarak görev yaptıklarını ve Akdenizde arattırma yapmakta olan Barbaros Hayrettin Sismik Araştırma Gemisine yönelik bir saldırı için görevlendirildiklerini öğrendi.


BİZ BARBAROS’U BEKLİYORUZ

Kıbrıs Manşet’e açıklama yapan gemide görevli bir Assubay, biz bir süre buralardayız. Biz ayrıldıktan sonra yerimize başka gemiler gelecek ve görevi onlar devralacak. Barbaros Hayrettin şuanda Akdeniz’de ve bizde limanda onun araştırma yapmasını bekliyoruz dedi.  










KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER