Sarhoş Maganda Burun Kırdı

(Kamalı Haber)- Demirhan’da sarhoş zanlı Ömer Yayla tartıştığı bir şahsa vurarak burnunu kırmasından ötürü tutuklanarak dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren polis memuru Ömer Can olayla ilgili bulguları aktardı. Can, huzurda bulunan zanlı Ömer Yayla’nın 14 Nisan tarihinde saat 22.45 sıralarında Demirhan’da alkollü içki tesiri altında bulunduğu bir sırada tartıştığı A.Y. ile kavga edip birbirlerinin vücutlarına elleri ile gelişigüzel vurdukları sırada, A.Y’nin burun kemiği kırılarak vahim zarara uğradığını söyledi. Polis zanlının olayın akabinde tutuklandığını söyleyip mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ve zanlının mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu huzurda bulunan zanlının daha öncedende henüz sonuçlanmamış vahim zarar, yaralama gibi suçlardan dosyası bulunduğunu belirterek tüm bu olgular ışğında zanlının sonkez tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlanacağını söyledi. Kıdemli Yargıç zanlının yurtdışına çıkışının yasaklanması, haftada 1 gün en yakın polis karakoluna ispati vücut etmesi, 5 bin TL nakdi teminat yatırması ve KKTC vatandaşı muteber 1 kefilin 50 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi. 

Kıdemli Yargıç zanlıyı ayrıca bir daha bir suçtan ötürü karşısına gelememesini, gelmesi durumunda tutuklu yargılanacağı yönünde uyardı.