SALGAR 4 GÜN DAHA TUTUKLU KALACAK

Kıbrıs Manşet Özel Haber 

Lefkoşa Ledra Palas sınır kapısından ülkemize giriş yapmak isterken polis tarafından üzerinde yapılan aramada uyuşturucu madde bulunan zanlı Muhammed Salgar aleyhindeki tutukluluk süresi uzatıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren polis memuru Mehmet Sevinç olayla ilgili bulguları aktardı. Sevinç, huzurda bulunan zanlı Salgar’ın 17 Mayıs tarihinde saat 20.25 de Ledra Palas sınır kapısından ülkemize giriş yapmak istediği esnada üzerinde yapılan aramada tasarrufunda yaklaşık 15 gram hint keneviri  ve 25 adet uyuşturucu madde içerdiğine inanılan hap bulunduğunu söyledi. Polis zanlının mesele ile ilgili olarak bir gönüllü ifade verdiğini  ve suçunu kabul ettiğini ancak ifadesinin teyit edilmesinin yanısıra emare olarak alınan maddelerin tahlil sonuçlarının henüz tamamlanmadığını belirtti. Polis başlatılan soruşturmanın salimen yürütüle bilmesi için zanlının 4 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlının 4 gün süre ile soruşturma maksatlı tutuklu kalmasına emir verdi.