Sahte Evraka 2 Yıl Hapis

Türkiye’de kaçakçılık suçundan 6 yıl hapse mahkûm edilen ve yarı açık cezaevindeyken, bir haftalık şartlı iznini kullandığı sırada KKTC’ye başkasının kimliğiyle kaçan Metin Çevik hakkındaki karar açıklandı.

Türkiye’nin Hatay ilinde, mazot ve sigara kaçakçılığı suçundan 6 yıl hapse mahkûm edilen ve yarı açık cezaevindeyken, bir haftalık şartlı iznini kullandığı sırada KKTC’ye başkasının kimliğiyle kaçan Metin Çevik hakkındaki dava dün karara bağlandı. Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde “Sahtelenmiş resmi evrakı tedavüle sürme”, “sahte davranışla kayı temini” ve “başkasının kimliğine bürünme” suçlarından yargılanan sanık 2 yıl hapse mahkûm edildi.

Suçun ciddiyetine vurgu yapıldı
Sanık hakkında verilen kararda olgulara değinildi. Kararda, sanığın İlyas Güç adına düzenlenmiş TC kimlik kartı ile 11 Temmuz 2016 tarihinde, Girne Turizm Limanı’ndan giriş yaptığı, görevli muhaceret polisine konu nüfus cüzdanını ibraz ederek başkasının kimliğine büründüğü ve sahte davranışla kayıt temin ederek KKTC’ye giriş yaptı belirtildi. Ağır ceza heyeti kararında sanığın Türkiye’de hükümlü tutuklu olduğu yarı açık cezaevindeyken, 1 hafta şartlı izni kullandığı sırada bu suçları işlediğine de değindi. Heyet, sanığın işlediği suçların ciddiyetine vurgu yaparak, sanığı yargılandığı davalardan suçlu bulup 2 yıl hapis cezasına çarptırdıklarını açıkladı.